Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

De Minaur si ve dvou setech poradil s Ruudem a obhájil titul v Acapulcu

Staronového šampiona má turnaj ATP v Acapulcu. Titul totiž obhájil australský tenista Alex de Minaur, který ve finálovém utkání v mexickém letovisku porazil Nora Caspera Ruuda 6:4, 6:4 a získal osmou trofej mezi světovou elitou.

Alex de Minaur s trofejí pro vítěze turnaje v Acapulcu
zdroj: REUTERS

De Minaur na tvrdém povrchu v Acapulcu vyhrál 10. zápas za sebou. První set rozhodl pětadvacetiletý Australan proti turnajové šestce ziskem soupeřova servisu ve třetím gemu.

Ve druhé sadě sice prohrával 0:2, ale hned si vzal brejk zpět a v šesté hře se po dalším prolomení Ruudova podání ujal vedení, které už nepustil. Třetí vzájemné měření sil, ale první od finále v Turnaji mistrů pro hráče do 21 let v Miláně před pěti lety, vyhrál po hodině a 57 minutách poté, co proměnil první mečbol.

"Byl to tu báječný týden. Asi jsem to tak ani nečekal, abych byl upřímný. Do Mexika jsem podle svých pocitů nepřijel v kdovíjaké formě. Ale dnes jsem odehrál svůj nejlepší zápas na turnaji, takže jsem nadšený," řekl v rozhovoru na kurtu De Minaur, který si vylepšil letošní bilanci na 15-4.

Tenisový turnaj mužů v Acapulcu (tvrdý povrch):

Dvouhra – finále:
De Minaur (3-Austr.) – Ruud (6-Nor.) 6:4, 6:4 

Čtyřhra – finále:
Nys, Zieliňski (2-Pol.) – Gonzalez, Skupski (1-Mex./Brit.) 6:3, 6:2

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články