Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Daviscupový tým zamířil do Buenos Aires bez Štěpánka s Berdychem

Praha - S polovinou týmu dnes odletěl kapitán Jaroslav Navrátil do Buenos Aires, kde čeká tenisty příští týden semifinále Davisova poháru. V letadle seděl z hráčů jen Lukáš Rosol a Ivo Minář, zatímco hvězdy Tomáš Berdych a Radek Štěpánek měly před odletem na letišti v Praze jen jmenovky s prázdnými místy. Oba jsou ještě v New Yorku, kde se jim dařilo na US Open.

Berdych hraje dnes semifinále dvouhry s Britem Andym Murraym, Štěpánek prohrál společně s Indem Leanderem Paesem v pátek až ve finále čtyřhry. "Sebevědomí je pro hráče před tak důležitým utkání strašně důležité. Je důležitější mít formu a hrát, než formu nemít a čtrnáct dnů jen trénovat. Argentinci budou v domácím prostředí favority, ale můžeme být po výsledcích kluků optimisty," řekl Navrátil.

Nikomu tak nevadilo, že na daviscupovém srazu chyběl první i druhý hráč týmu. "Určitě je to příjemné zjištění," usmál se Navrátil. "Výsledky, které kluci na US Open udělali, nasvědčují tomu, že máme v Argentině šanci uspět."

Kapitána s realizačním týmem, Rosolem a Minářem čekala dlouhá cesta. Nejdříve do Paříže, ve které mají pět hodin času a mohou sledovat duel Berdycha s Murraym. Následně stráví v letadle do Buenos Aires dlouhých třináct a půl hodiny.

Juan Martin del Potro
zdroj: AP autor: Michel Spingler

Štěpánek by se měl s tenisty sejít a poprvé trénovat na antuce v Buenos Aires už v neděli. Berdych by v případě postupu do finále přiletěl až v úterý.

V aréně Parque Roca argentinský tým ještě neprohrál. "Každá série někdy končí a my se o to pokusíme. Jedeme tam s otevřeným hledím a máme hráče se zkušenostmi i výkonnostně na to, abychom je potrápili, případně i vyhráli," řekl Navrátil. 

Očekává se, že domácí tenisty požene za postupem do finále 13 500 fanoušků. "Je prý beznadějně vyprodáno, o zápas je strašný zájem," uvedl Navrátil, co slyšel od kapitána Argentinců Martina Jaiteho, "říkal, že kulisa tam bude ohromná."

Teoreticky by mohl první den dostat poprvé šanci Rosol, který dosud hrál jen za rozhodnutého stavu, aby se Štěpánek připravil na sobotní čtyřhru a měl dost sil na neděli. "Všechno je možné, ale nejdřív musím s klukama mluvit. Rozhodnutí nechám na středu či na čtvrtek podle toho, jak se budou cítit a trénovat," řekl Navrátil. 

Rosol, letošní překvapivý přemožitel Španěla Rafaela Nadala z Wimbledonu, by se na případný souboj s Juanem Martínem del Potrem těšil. "Záleží, jak se budou kluci cítit, já jsem případně připraven nechat na kurtu všechno," řekl. "Chtěl bych hrát i živý zápas, je to zase další úroveň, ale necháme to na kapitána," uvedl Rosol.

Po dvou letech se do reprezentace vrátil Minář. "Taková nabídka se neodmítá, i když jsem musel úplně změnit program," řekl. Naposledy hrál Davis Cup předloni a v Chile získal důležité dva body. "Tehdy byla nominace překvapivější," uvedl Minář, který letěl do Chile po vypršení osmiměsíčního dopingového trestu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články