Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Daviscupový tým se po 18 letech vrátil na zimní stadion v Ostravě-Porubě

Během veleúspěšné éry v poslední dekádě si svěřenci kapitána Jaroslava Navrátila několikrát zahráli v Ostravě. Nicméně vždy ve vítkovické aréně, která je domovem tamějšího hokejového klubu. Pro utkání druhé divize s Izraelem však reprezentace zvolila útulnější zimní stadion v Porubě, kde se naposledy představila v roce 2000. Přímé přenosy sledujte v pátek a v sobotu na ČT2 a webu ctsport.cz.   

Adam Pavlásek na tréninku daviscupového týmu
zdroj: ČTK autor: Lebeda Pavel

"Musím říct, že jsem z prostředí překvapený. Hala je krásná a komfort budou mít jak diváci, tak hráči. Nejpodstatnější je ovšem povrch," prohlásil Navrátil.

Český tým si pro důležitý souboj s Izraelci vybral antuku a kvalitu kurtu si po prvních trénincích pochvaluje. "Podmínky jsou skvělé. Antuka je pomalá. Míče skáčou, létají rychle a berou spiny. Zatím jsme maximálně spokojeni a doufejme, že budeme spokojeni i po víkendu," doplnil Adam Pavlásek, 208. hráč žebříčku ATP.

Na zimním stadionu v Ostravě-Porubě hostil daviscupový výběr před osmnácti lety Velkou Británii, kterou táhl hvězdný Tim Henman. Čtyřnásobný semifinalista Wimbledonu získal mimo jiné i úvodní bod, když v pětisetovém dramatu udolal Ctislava Doseděla.

Poté však Češi převzali otěže a nakonec zvítězili 4:1. Rozhodující bod si připsal Jiří Novák - v atraktivním duelu jedniček vyprovodil z kurtu Henmana po setech 6:4, 6:2, 6:2.  

Je nám líto, video expirovalo.
Daviscupový tým se sžívá s antukou v Ostravě-Porubě
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články