Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Víc dní a více měst. Finále Davis Cupu projde další změnou

Finále Davis Cupu čekají novinky. Uskutečnit by se mělo během jedenácti dnů od 25. listopadu do 5. prosince a vedle Madridu by ho mohla hostit další dvě města, oznámila Mezinárodní tenisová federace ITF.

Jiří Veselý v utkání Davis Cupu
zdroj: ČTK autor: Šálek Václav

Po předloňské premiéře nového systému vyvrcholení bojů o salátovou mísu přišla investiční skupina Kosmos španělského fotbalisty Gerarda Piquého, která plánuje do soutěže vložit za 25 let tři miliardy dolarů (68 miliard korun), s návrhy na změny. Vedení ITF už schválilo prodloužení finále ze sedmi na jedenáct dnů a v návrhu je, aby španělskou metropoli doplnila další dvě evropská města. Od roku 2022 by měl klesnout počet celků ve finálovém turnaji z osmnácti na šestnáct.

"Cílem je zlepšit zápasový program pro hráče a nabídnout soutěž širšímu publiku," uvedla ITF a dodala, že v nových městech by se měly hrát dvě základní skupiny a dvě čtvrtfinále, zbytek včetně semifinále a finále se odehraje v Madridu. Nyní ITF přijímá nabídky a jasno by o nových dějištích mohlo být do konce března.

"Pořád je třeba se vyvíjet. První ročník přinesl skvělý tenis, ale také ponaučení," řekl šéf finálového turnaje a bývalý španělský hráč Albert Costa.

V roce 2019 vyhrálo titul domácí Španělsko v čele s Rafaelem Nadalem. Jen zápasy Španělska se ale hrály před plným hledištěm a nastaly i problémy s programem. Například duel USA s italskými tenisty skončil až po čtvrté hodině ráno.

Loni se finálový turnaj Davisova poháru kvůli koronaviru neuskutečnil a byl přesunut na letošek. Hrát v něm budou i čeští tenisté, kterým los z loňského března určil ve skupině C za soupeře Francii a Velkou Británii. Vedle vítězů šesti skupin postoupí do čtvrtfinále ještě dvě nejlepší družstva z druhých míst.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články