Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Veselý povede tenisty do boje proti Izraelcům

Jaroslav Navrátil nominoval na utkání druhé divize Davisova poháru proti Izraeli Jiřího Veselého, Adama Pavláska, Václava Šafránka, s otazníkem pak zůstávají Lukáš Rosol a deblista Roman Jebavý. Na antuce v hale v Ostravě Porubě zahájí Češi cestu za návratem do Světové skupiny.

Jiří Veselý
zdroj: ČTK

Duel 2. kola evropsko-africké zóny se uskuteční příští týden v pátek 6. a v sobotu 7. dubna. Tenisté se musí obejít bez strůjců úspěchů z minulých let Tomáše Berdycha a Radka Štěpánka. První jmenovaný oznámil konec v daviscupové reprezentaci a druhý ukončil tenisovou kariéru.

"Je to důležité utkání. Tým se hodně změnil, protože skončili Tomáš s Radkem, nově se tvoří a mladí budou potřebovat podporu ostravských diváků," řekl Navrátil, a pozval proto fanoušky do haly v Porubě, kam se Davisův pohár vrátí po 18 letech. Vstupenky jsou ještě k dispozici.

Je nám líto, video expirovalo.
Jedničkou proti Izraeli bude Veselý

Navrátil vybral pětici hráčů, kterou před losem jednotlivých zápasů může zúžit na čtveřici. Otázkou je forma Rosola, který je po zranění, v tomto týdnu hrál už druhý turnaj nižší kategorie a v žebříčku klesl na 241. místo. "Budu s ním hovořit, v jaké je formě, a teprve se rozhodnu, jestli bude hrát. Ostatní čtyři jsou připraveni," doplnil kapitán.

Veselý jasnou jedničkou

Jasnou jedničkou je 64. hráč žebříčku dvouhry ATP Veselý, který by mohl hrát i čtyřhru s Jebavým. "Debl a druhého hráče určím až podle tréninků," uvedl Navrátil. Šafránek (224.) případně prožije v třiadvaceti letech v soutěži premiéru.

Světová skupina se hraje tradičním modelem, nižší zóny jen ve dvou dnech a každý zápas na dva vítězné sety. "Je to nezvyklé a nové, ale hráči a diváci to uvítají. Doufám, že v sobotu budeme spokojenějším týmem, že Izrael porazíme," sdělil Navrátil.

Izraelský kapitán Harel Levy nominoval kvarteto Dudi Sela (92. v žebříčku dvouhry ATP), Edan Lešem (250.), Jišaj Oliel (618.) a Jonathan Erlich (91. v pořadí čtyřhry). "Taky nemají výběr. Zkušený Sela, který v Davis Cupu odehrál mnoho utkání, další dva kluky neznám. Erlich je velice dobrý deblista," řekl Navrátil.

Na antuce v hale si tenisté v Davisově poháru doma naposledy zahráli před šesti lety. "Zvolili jsme antuku, protože Izraelci na antuce hrají neradi. Domlouval jsem se s Jirkou (Veselým), který se na antuce cítí nejlíp," dodal Navrátil.

Pokud český tým Izrael porazí, nastoupí 14. až 16. září do baráže o postup do Světové skupiny.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články