Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Veselý: Dokázal jsem ze sebe dostat všechno, konečně zápas, jak má být

Třinec – I přes porážku s francouzskou jedničkou Jo-Wilfriedem Tsongou se český tenista Jiří Veselý nemusel trápit jen vlastním výkonem. Na rozdíl od pátečního duelu s Pouillem ze sebe dokázal dostat to lepší.

Jiří Veselý s kapitánem Jaroslavem Navrátilem
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka

"Konečně zápas, jak má být. Rozhodovaly dva tři míčky, které získal on. Byl v daný moment lépe připravený, já jsem v tie-breaku bohužel dvakrát nezaservíroval. Mohlo to být 2:0. On si ale začal víc dovolovat a dostal se na koně," řekl Veselý.

Zatímco v pátek se trápil vlastní hrou a tím, proč nepředvedl své maximum, tentokrát s ní byl spokojený. "Byl bych strašně rád, kdybych dokázal své mentální nastavení udržet tak jako dneska. Dokázal jsem ze sebe dostat všechno a předvést výkon, za který se nemusím stydět. Samozřejmě výsledek bych si přál jiný, ale to  je sport," řekl Veselý.

Vidí to jako naději do budoucna, protože v Davisově poháru zápasy podle svých slov dosud nezvládal po psychické stránce. "Někdy ta hlava je svázaná víc a jindy méně. Doufám, že těch zkušeností dokážu využít. Určitě vím, jak se na utkání připravit, což je krok kupředu, a doufám, že to bude pořád lepší," řekl Veselý.

Třiadvacetiletý tenista tuší, že jeho role v týmu bude s časem stále nabývat na významu. Veterán Radek Štěpánek už se na dlouhé daviscupové maratony ve dvouhře necítí a i Tomáš Berdych může jako letos některé zápasy vynechat.

"Oba toho už nahráli strašně moc, takže ta motivace hrát dále je u nich asi trochu menší. Teď je to na nás mladých, abychom se postarali a zkusili navázat na úspěchy. Já jsem na to připravený, Davis Cup vždy budu hrát rád," řekl Veselý.

Na letošním kalendáři mu ale vadí umístění daviscupových kol. Podle Veselého je hodně necitlivé. "Je to atraktivní jen proto, že to je Davis Cup. Ale do turnajového plánu se vůbec nehodí. Věřím, že ITF a ATP se domluví na nějakém rozumném programu do budoucna, protože to, co předvedli letos, se vůbec nehodí," kroutil hlavou Veselý.

Tvrdí, že po každém daviscupovém víkendu je totálně vyčerpaný a potřebuje týden na obnovu sil. "Ono je to součást Davis Cupu, tak to bylo vždycky. Ale je třeba ho vsunout do vhodnějšího termínu. Já už mám být v pondělí na turnaji v Umagu...," řekl Veselý.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články