Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Ve finále Davis Cupu čeká české tenisty Francie a Velká Británie

Čeští tenisté už vědí, s kým se utkají ve skupině C finálového turnaje Davisova poháru. V Madridu se utkají s Francií a Velkou Británií. O složení skupin rozhodl dnešní los v Londýně. Hrát se bude 23. až 29. listopadu. 

Jiří Veselý v utkání Davis Cupu
zdroj: ČTK autor: Šálek Václav

"Určitě je to nepříjemný los, ale mohlo to být horší i příjemnější. Je to takový střed," uvedl kapitán Jaroslav Navrátil v nahrávce pro média. "Nedá se nic dělat, je to dané a musíme se s tím porvat. Pojedeme do Madridu s tím, že nemáme co ztratit. Uvidíme, v jakém složení týmy v listopadu přijedou a jak to bude."

Francie dostala do letošního finálového turnaje divokou kartu. Britové se kvalifikovali díky semifinálové účasti v minulém ročníku soutěže, který se premiérově hrál ve formě finálového turnaje. Češi postoupili po výhře v kvalifikaci nad Slováky.

Nejlepším francouzským hráčem současnosti je světová devítka Gaël Monfils, ale země galského kohouta má ve stovce má celkem dvanáct hráčů. "Jsou špičkou v tenisu a mají velký výběr tenistů," konstatoval Navrátil.

Je nám líto, video expirovalo.
Tenisté vyzvou Francii a Velkou Británii. Pojedeme tam optimističtí, říká Navrátil

Britové spoléhají na Daniela Evanse (28. ATP) a teoreticky mohou mít v sestavě trojnásobného grandslamového šampiona Andyho Murrayho. "A mají i výborného debla, takže to bude těžký," uvedl Navrátil.

Česká sestava bude na podzim nejspíše podobná složení ze Slovenska, kde v týmu byli Jiří Veselý, Lukáš Rosol, Zdeněk Kolář, Vít Kopřiva a Jonáš Forejtek. "Měl jsem z toho velice dobrý pocit. Maximálně bude jedna dvě změny podle formy hráčů. Někdo může vyskočit, někdo se zranit a byl bych rád, kdyby se všichni zlepšili," řekl Navrátil a za možného adepta nominace označil třeba Tomáše Macháče.

Češi v případě vítězství ve skupině narazí ve čtvrtfinále na nejlepšího ze skupiny F, v které jsou Srbové potenciálně v sestavě s Novakem Djokovičem, Němci (s Alexandrem Zverevem) a Rakušané (s Dominicem Thiemem).

Obhájci titulu Španělé mají ve skupině A nebezpečné Rusko a Ekvádor. Loňští překvapiví finalisté Kanaďané budou hrát ve skupině B s Kazachstánem a Švédskem. Chorvatsko má v "déčku" za soupeře Austrálii a Maďarsko a ve skupině E jsou Američané, Itálie a Kolumbie.

Vedle vítězů skupin postoupí do čtvrtfinále ještě dvě nejlepší družstva z druhých míst.

Los finálového turnaje Davisova poháru (Madrid):

Skupina A: Španělsko, Rusko, Ekvádor.

Skupina B: Kanada, Kazachstán, Švédsko.

Skupina C: Francie, V. Británie, Česko.

Skupina D: Chorvatsko, Austrálie, Maďarsko.

Skupina E: USA, Itálie, Kolumbie.

Skupina F: Srbsko, Německo, Rakousko.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články