Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: Hokej v srdci

Týmové akce mě nabudí. Strach nemám, hlásí Menšík před utkáním s Izraelem

Jakuba Menšíka čeká v Davis Cupu premiéra před domácím publikem. Český reprezentant má za sebou průlomový rok. Z turnajů kategorie futures se přes challengery dostal až na grandslamy. Zaznamenal také tři výhry v týmové soutěži včetně jedné ve dvouhře. Nyní ho čeká ve Vendryni u Třince kvalifikační zápas s Izraelem. Cítí, jak ho týmová střetnutí dokážou nabudit. Sobotní přímý přenos startuje na ČT sport Plus ve 14:55, od 15:40 pak duel můžete sledovat i na ČT sport.

Jakub Menšík trénuje v hale ve Vendryni
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Na loňské kvalifikaci v Portugalsku jako hráč z konce čtvrté stovky světového žebříčku sbíral zkušenosti. Do akce v Davis Cupu poprvé zasáhl v září na finálovém turnaji ve Valencii. Nejdříve po boku Adama Pavláska vyhrál za rozhodnutého stavu dvě čtyřhry a pak proměnil v hladké vítězství i singlový debut proti Srbovi Dušanu Lajovičovi.

Patří mu 127. pozice. Talentovaný český tenista byl spokojený s úvodem této sezony, kdy postoupil do finále silně obsazeného challengeru v Canbeře a pak vyhrál čtyři zápasy v Melbourne na Australian Open, kde podlehl až v pěti setech devátému nasazenému Hubertu Hurkaczovi z Polska.

"Kdyby mi to někdo řekl před výjezdem do Austrálie, tak bych tyto výsledky bral všemi deseti. Minulý rok poslední dva tři turnaje nedopadly podle mých představ, moc se mi nezadařilo. Po nějaké té pauze a přípravné fázi jsem se dostal do zápasového tempa a posunul jsem svou hru o level výš," uvedl.

Loni cítil, jak se s rostoucí kvalitou turnajů postupně prosazuje proti čím dál silnějším soupeřům. "Člověk to pozná hlavně na těch výsledcích. Když hraju, tak to ani moc nepoznám, ale když se bavím s trenérem, on to pozná," přiblížil svěřenec Tomáše Josefuse. Pod jeho vedením pracoval hlavně na returnu a na servisu.

"O hodně jsem vylepšil rychlost druhého servisu. Když jsem nastoupil s juniorským druhým servisem, dostával jsem se hodně pod tlak. Tyhle dva údery jsou nejtěžší a nejdůležitější. V důležitých chvílích se tímhle rozhoduje," doplnil.

Je připraven nabyté zkušenosti uplatnit proti Izraeli ve dvouhře, pokud ho kapitán Jaroslav Navrátil nasadí. "Když dostanu nominaci do dvouhry, budu dělat maximum, abych pomohl týmu. Premiéru už jsem si odbyl ve Valencii a tam jsem to zvládl skvěle. Týmové akce mě nabudí, mám z toho dobrý pocit. Jsem uvolněný a jsem schopen předvádět skvělé výkony. Nemám strach."

Doma ještě Davis Cup nehrál. Ve Vendryni oceňuje mimořádné podmínky. "Cokoliv si řekneme, to máme. V tomhle je to fakt super, že je to dělané pro nás. Doufám, že tak to bude i na kurtu z pohledu atmosféry a fanoušků," uvedl.

Zápas se kvůli přísným bezpečnostním opatřením koná v menší hale pro zhruba 1300 diváků, která je vyprodaná. Je propojená s hotelem, takže čeští tenisté včetně Menšíka jako šatnu a sprchu využívají svůj hotelový pokoj.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články