Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Tenisty čeká v baráži Davis Cupu cesta do Indie

Londýn - Čeští tenisté budou bojovat o udržení ve Světové skupině Davisova poháru v Indii. Los v Londýně přisoudil nejvýše nasazené reprezentaci kapitána Jaroslava Navrátila aktuálně 21. tým žebříčku. Baráž se bude hrát 18. až 20. září.

Je nám líto, video expirovalo.
Tenisté budou hrát daviscupovou baráž v Indii

"Tenisově to je příznivý los," uvedl Navrátil. Počítá se startem nejsilnější možné sestavy, vzhledem k místu konání ale očekává těžký zápas. "S ohledem na to, že se hraje v Indii, bude to náročné, hlavně co se týká aklimatizace a cestování. A to i proto, že nejlepší hráči by tam mohli letět přímo z US Open," doplnil týmový kapitán.

S indickými tenisty mají Češi poslední zkušenost z roku 1997, kdy ji v Příbrami porazili 3:2. V prvním kole tehdy museli otáčet stav 1:2 na zápasy a zejména díky Petru Kordovi postoupili do čtvrtfinále. Do baráže asijský celek postoupil po vítězství 3:2 na Novém Zélandu, mezi elitou hrál naposledy v roce 2011 a loni nezvládl baráž proti Srbsku.

Účast v letošní baráži vybojovali Somdev Devvarman (aktuálně 148. v žebříčku dvouhry ATP), Yuki Bhambri (151.), Saketh Myneni (194.) a desátý muž deblového pořadí Rohan Bopanna.

Členem týmu je i dvaačtyřicetiletý Leander Paes, s 89 výhrami nejúspěšnější indický reprezentant a pamětník příbramské bitvy před 18 lety. V duelu s českým týmem by se mohl potkat s Radkem Štěpánkem, se kterým vyhrál čtyřhru na Australian Open 2012 a US Open 2013.

Český tým bude hrát baráž poprvé po čtyřech letech. Šampioni z let 2012 a 2013 prohráli v březnu v Ostravě v oslabené sestavě bez Tomáše Berdycha a Štěpánka s Austrálií 2:3. Šestý hráč světa Berdych už dříve účast v baráži přislíbil Miroslavu Černoškovi, majiteli agentury Česká sportovní, která daviscupové zápasy českých tenistů zařizuje. Připraveni nastoupit by měli být i Jiří Veselý (44.), Lukáš Rosol (54.) i po zranění se vracející Štěpánek.

Dvojice pro baráž Davisova poháru:

Indie - Česko, Švýcarsko - Nizozemsko, Rusko - Itálie, Uzbekistán - USA, Kolumbie - Japonsko, Dominikánská republika - Německo, Brazílie - Chorvatsko, Polsko - Slovensko.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články