Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Tenisté pojedou v 1. kole Davis Cupu do Austrálie

Praha – Čeští tenisté pocestují k zápasu prvního kola Davis Cupu do Austrálie. Se stejným soupeřem hráli Češi už předloni, kdy Australanům podlehli 2:3. Kapitán Jaroslav Navrátil nebyl s losem vůbec spokojený a označil ho za nejhorší možnou variantu. Duel se bude hrát 3. až 5. února, postupující tým se ve čtvrtfinále utká s vítězem zápasu USA – Švýcarsko.

Sport
zdroj: ČT4

Tenisté se s Australany naposledy střetli předloni rovněž v prvním kole  v Ostravě tehdy bez Tomáše Berdycha a Radka Štěpánka prohráli 2:3. Celkově mají Češi s Austrálií negativní bilanci 1:7. 

"Je to strašný los. Nejhorší možný soupeř, který byl v osudí. Mají nesmírně kvalitní hráče a k tomu se jedná o nejkomplikovanější logistiku, jakou si můžeme představit. Pro všechny hráče to bude nesmírně náročné," řekl kapitán Jaroslav Navrátil. 

Je nám líto, video expirovalo.
Češi v Davis Cupu narazí na Austrálii

Austrálie je druhou nejúspěšnější daviscupovou zemí, ale poslední titul získala v roce 2003. Kapitán Lleyton Hewitt může do sestavy zařadit patnáctého hráče ATP Nicka Kyrgiose a 21. Bernarda Tomice, do čtyřhry nastupuje Samuel Groth.

Svěřenci kapitána Jaroslava Navrátila letos porazili v prvním kole Německo 3:2 a následně ve čtvrtfinále už bez dlouholeté jedničky Berdycha prohráli s Francií 1:3.

Los Světové skupiny tenisového Davisova poháru 2017 - 1. kolo (3.-5. února):

Argentina - Itálie, Německo - Belgie, Austrálie - ČR, USA - Švýcarsko, Japonsko - Francie, Kanada - Velká Británie, Srbsko - Rusko, Chorvatsko - Španělsko.

Další termíny:

čtvrtfinále: 7.-9. dubna, semifinále: 15.-17. září, finále: 24.-26. listopadu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články