Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Štěpánek se po operaci vrátí do daviscupového týmu

Bradenton (USA) - Radek Štěpánek, hrdina loňského finále Davis Cupu proti Španělsku, již má po operaci vyhřezlé ploténky osm dní ostrého tréninku na Floridě. Prvním startem po návratu ze zranění by pak mělo být čtvrtfinále proti Kazachstánu. To proběhne 5.7. dubna v Astaně.

Slavící Radek Štěpánek
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

"Mám před sebou ještě dva týdny přípravy a doufám, že to bude jenom gradovat. Nebudou žádné zádrhely a pojede to, jak to jede teď a že Davis Cup bude můj první ostrý start po zranění," řekl Štěpánek. "Věřím tomu, že když jsem dostal zelenou k plnému tréninku, tak v Kazachstánu budu."

Čtyřiatřicetiletý Štěpánek podstoupil 28. ledna operaci vyhřezlé krční ploténky, která způsobovala oslabení horních končetin. Teď pobývá na Floridě u Petra Kordy a kapitánu Jaroslavu Navrátilovi nahlásil, že trénuje naplno a je připraven po neúčasti v prvním kole ve Švýcarsku na návrat. "Těším se zpátky, protože mi to prostě chybí a rád bych týmu nějak pomohl. Jak, to uvidíme až na místě," řekl Štěpánek.

Navrátil oznámí nominaci příští úterý. Štěpánek by ve vybraném kvartetu chybět neměl, i přes pauzu by měl být platný zejména ve čtyřhře s Tomášem Berdychem. V Americe trénuje Štěpánek na antuce, protože právě tento povrch Kazaši v Astaně připraví. "Po ranním výběhu podstupuji antukové radovánky," smál se Štěpánek, kterého připravují Korda, kondiční trenér Marek Všetíček a Theodor Devoty. "Je to pánská jízda. Kluci se snaží nalít co nejvíc benzinu do mého motoru. Bolí to, ale jsem rád, že to můžu zažívat," řekl Štěpánek.

Tenisté v Davisově poháru prohráli naposledy v roce 2011 právě s Kazachstánem a Štěpánek tehdy kvůli nemoci chyběl. Nyní se do týmu naopak vrátí po zranění. "Těch jsem měl v kariéře hodně a budu se s tím snažit co nejlépe poprat, abych byl v co nejlepší formě. Nic nejde uspěchat, ale udělám maximum."

Štěpánka těší forma české jedničky Berdycha. Šestý hráč světa hrál z posledních tří turnajů dvakrát finále a v Indian Wells byl v semifinále. "Tomáš hraje od začátku roku ve výborné formě, konstantně a neprohrává s hráči, kteří jsou za ním. Jeho forma je určitě obrovská a doufám, že mu vydrží co nejdéle," řekl Štěpánek.

V Kazachstánu nikdy nebyl, ale slyšel o něm jen superlativy. Zároveň ví, že tam hráči jiných týmů při Davis Cupu měli střevní problémy. "Proto máme kuchaře s sebou a věřím, že opět budeme mít skvělé podmínky a že to tam zvládneme," uvedl Štěpánek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články