Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Štěpánek se chystá na čtyřhru, pravděpodobně nastoupí s Veselým

Melbourne - Radek Štěpánek se v Austrálii pilně připravuje na sobotní čtyřhru. Po jeho boku v klubu Kooyong v Melbourne zřejmě nastoupí týmová jednička Jiří Veselý. Do pátečních dvouher Štěpánek nejspíše nezasáhne.

Radek Štěpánek
zdroj: ČT4

"Nejpravděpodobnější varianta na sobotu je s Jirkou. Ještě jsme spolu nikdy nehráli, takže to bude naše první zkušenost. Uvidíme, co nám sobota připraví," řekl Štěpánek na webu tenisovysvet.cz.

Osmatřicetiletý veterán úvodní dvouhry nejspíš vynechá, aby měl více sil do důležité čtyřhry a případně i na nedělní singl. V pátek by měl místo něj dostat šanci debutant Jan Šátral. "Na debla budu připraven. Budu se snažit pomoci týmu k tomu, abychom v sobotu získali bod, protože v těch daviscupových utkáních jsou body z debla častokrát rozhodující," prohlásil Štěpánek.

Je nám líto, video expirovalo.
Navrátil: Do Austrálie jedeme překvapit

Českým tenistům v Austrálii chybějí hned tři hráči - jednička Tomáš Berdych, Lukáš Rosol a Adam Pavlásek. Vzhledem k absencím jsou jasnými favority domácí, kteří mají ve výběru patnáctého hráče světového žebříčku Nicka Kyrgiose a čerstvého vítěze Australian Open ve čtyřhře Johna Peerse.

Velký oříšek k rozlousknutí

Češi navíc mají s Australany nepříznivou bilanci 1:7. "Už se nám toho v minulosti povedlo docela dost, co nikdo nečekal. Samozřejmě porazit Austrálii v Austrálii pro nás bude těžký oříšek, ale uděláme vše pro to, abychom ho rozlouskli," prohlásil Štěpánek.

Pořadí pátečních dvouher v Melbourne určí čtvrteční los. "Dneska jsme měli ještě poslední těžký den a pak už se začne ladit jen na zápasy. Všichni se těšíme, až to vypukne naostro," dodal Štěpánek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články