Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Štěpánek: Jsem připraven odehrát všechny tři dny

Bělehrad – Již v pátek začíná svátek českých tenisových fanoušků. Čeští reprezentanti se v Bělehradě pokusí obhájit triumf v Davisově poháru a chybět nebude ani loňský hrdina Radek Štěpánek. "Bylo by krásné si to zopakovat, ale cesta je k tomu strašně dlouhá," říká tenista. Ač se spekuluje, že nehrající kapitán Vladimír Šafařík by Štěpánka mohl první den finále v utkání s Novakem Djokovičem šetřit, rodák z Karviné tvrdí, že je připraven nastoupit.

Radek Štěpánek
zdroj: ČTK

"Nemá smysl polemizovat. V pátek na losování se všichni dozvíme, jak to bude v obou týmech. Já jsem vždy připraven všechny tři dny. Vždycky to tak bylo a vždycky to tak bude," prohlásil rozhodně Štěpánek. Zároveň ale nevyvrátil, že by ho mohl nehrající kapitán šetřit v utkání proti čerstvému vítězi Masters Djokovičovi.

Právě světová dvojka je hlavní zbraní Srbů, za které dost možná nebude schopen nastoupit zraněný Janko Tipsarevič. "Každý tým má svoje trable. Ale samozřejmě víme, že když nebude Tipsarevič, tak pro srbský tým je to velké oslabení. Pořád ale mají v týmu Novaka Djokoviče. Hráče, který je schopen vzít odpovědnost za celý tým na svá bedra a ten tým odtáhnout," řekl Štěpánek.

Čeští tenisté nemají na bělehradskou halu nejlepší vzpomínky. V roce 2010 zde prohráli v semifinále a právě Štěpánek nezvládl klíčový pátý zápas. "Uplynuly tři roky a mezitím se stalo hodně věcí. Podařilo se nám Davis Cup vyhrát. Jedeme sem daleko zkušenější a víme, co nás tady čeká, a budeme se snažit udělat všechno pro to, aby to pro nás dopadlo dobře," věří Štěpánek.

Je nám líto, video expirovalo.
Rozhovor s Radkem Štěpánkem před finále Davis Cupu

Srby i tentokrát poženou bouřliví fanoušci, Štěpánkovi ale hlučná atmosféra nevadí. "Jediná věc, která by při zápase neměla být, je vstupování fanoušků jakýmkoliv řvaním, hulákáním nebo povzbuzováním mezi prvním a druhým servisem. To si myslím, že by měl být zachován klid. Pak už veškeré projevy k těm daviscupovým utkáním ale patří," přiznává.

Štěpánek letos zažívá sezonu jak na houpačce, už má za sebou závažné zdravotní potíže i grandslamový titul z US Open. "V letošní sezoně jsem toho zažil strašně moc. Ať už na kurtu, nebo mimo něj. Kdyby mi někdo deset dní po operaci, kdy jsem šel poprvé na kurt, řekl 'budeme znovu ve finále Davis Cupu a dostaneme se s Leandrem (Paesem) na Masters, udržím se v první padesátce žebříčku, a k tomu ještě grandslamový titul', tak bych se hodně zasmál," přiznal český tenista.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články