Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Srbové a Francouzi už mají postup v kapse

Praha – Už po sobotě jsou v Davisově poháru jasní první postupující do čtvrtfinále. Rozhodující třetí bod ve čtyřhrách získali už Francouzi i Srbové a světová jednička Novak Djokovič tak může v neděli v klidu odpočívat. Postupují i Argentinci, snížit se povedlo Rakušanům v duelu s Kazachstánci. 

Viktor Troicki se raduje z postupu Srbska
zdroj: Isifa/EPA

Hrozbu vyřazení odvrátili ve čtyřhře Rakušané a po ztracených úvodních dvouhrách v Astaně snížili na 1:2 na zápasy. Deblový pár Julian Knowle, Alexander Peya porazil 7:6, 6:3, 7:6 kazachstánskou dvojici Andrej Golubjov, Jurij Ščukin a dal hostům naději na obrat. Vítěz tohoto duelu se ve čtvrtfinále utká s lepším ze zápasu mezi Švýcarskem a Českou republikou.

V Rouenu rozhodli ve čtyřhře o postupu do čtvrtfinále Francouzi v utkání proti Izraeli. Nedostižné vedení 3:0 zajistila domácím dvojice Julien Benneteau, Michael Llodra, která porazila hladce 7:6, 6:1, 6:0 Jonathana Erlicha s Dudim Selou.

V dubnovém čtvrtfinále se Francie utká s Argentinou, jež nedala na antuce v Buenos Aires šanci Německu. Třetí bod domácích si připsali David Nalbandian a Horacio Zeballos díky vítězství 6:1, 6:4, 5:7 a 6:2 nad dvojicí Christopher Kas, Tobias Kamke. Srbům v duelu s Belgií zajistili třetím bodem postup Troicki a Zimonjič.

Výsledky Davis Cupu po druhém hracím dni:

Kazachstán - Rakousko 2:1
Golubjov, Ščukin - Knowle, Peya 6:7 (5:7), 3:6, 6:7 (3:7).

Francie - Izrael 3:0
Benneteau, Llodra - Erlich, Sela 7:6 (7:3), 6:1, 6:0.

Belgie - Srbsko 0:3
Bemelmans, Darcis - Troicki, Zimonjič 4:6, 4:6, 7:5, 4:6.

Argentina - Německo 3:0 po čtyřhře
Nalbandian, Zeballos - Kas, Kamke 6:1, 6:4, 5:7, 6:2. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články