Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Španělé jsou opět ve finále Davis Cupu

Gijón - Španělští tenisté jsou opět ve finále Davisova poháru. Obhájcům trofeje zajistil nedostižné vedení 3:1 v semifinálovém duelu s USA David Ferrer, který dnes zvítězil nad Johnem Isnerem 6:7, 6:3, 6:4, 6:2. Španělé narazí v listopadu na lepšího z dvojice Argentina - Česko. To vede v Buenos Aires před závěrečnými dvouhrami 2:1.

David Ferrer slaví vítězství
zdroj: Getty Images autor: Manuel Queimadelos Alonso

Španělé potvrdili v Gijónu roli favoritů i bez Rafaela Nadala, který je dlouhodobě mimo hru kvůli zranění kolena. Hrát by neměl ještě do konce října, ale daviscupové finále v polovině listopadu by teoreticky stihnout mohl.

Ferrer zařídil dva body španělského celku, který usiluje o čtvrtý triumf v týmové soutěži za posledních pět let. V pátek zdolal ve čtyřech setech Sama Querreyho a dnes si poradil stejně s Isnerem, i když opět prohrál první sadu. Isner v pátek podlehl v pětisetové bitvě i Nicolási Almagrovi, dnes odešel poražen za rovné tři hodiny.

Ferrer vyhrál na antuce v Davis Cupu i svůj šestnáctý zápas ve dvouhře, celkově má bilanci 21 výher z 25 utkání. "Mám obrovskou radost. Jsme zase ve finále, to je sen. Pro mě jsou tohle ty nejlepší emoce. Chci si tuhle chvíli užít," uvedl pátý hráč světa. Isner mu sice nasázel 16 es, ale také udělal 70 nevynucených chyb, oproti 32 Ferrerovým.

Španělští tenisté doma neprohráli už ve 24 zápasech po sobě, na antuce jsou v Davis Cupu neporaženi od roku 1999. "Je to skvělý rok a samozřejmě chceme ještě víc," uvedl kapitán Alex Corretja, který před tímto ročníkem vystřídal ve funkci Alberta Costu.

Američané v Gijónu bodovali díky nejlepším deblistům světa; Bob a Mike Bryanové v sobotu porazili dvojici Marc López, Marcel Granollers.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články