Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Slováci využili absence Djokoviče a poprvé prošli na finálový turnaj Davisova poháru

Slovenští tenisté si poprvé v novém formátu Davis Cupu zahrají na finálovém turnaji. O vítězství v kvalifikačním zápase v Srbsku rozhodli už po čtyřhře a ukončili sérii čtyř kvalifikačních porážek. Domácím semifinalistům loňského ročníku chyběla světová jednička Novak Djokovič.

Lukáš Klein
zdroj: Reuters autor: Issei Kato

Slováci na antuce v hale v Kraljevu nakročili za postupem už v pátek, kdy Lukáš Klein porazil Miomira Kecmanoviče a Alex Molčan zdolal Dušana Lajoviče. Rozhodující třetí bod přidali hosté hned na úvod sobotního programu ve čtyřhře, v níž Klein s deblovým specialistou Igorem Zelenayem porazili 7:6, 6:3 Nikolu Čačiče a Kecmanoviče.

"Postoupit na finálový turnaj je fantastický pocit. Určitě se nám hrálo lépe, když jsme vedli po prvním dnu 2:0. I kdybychom čtyřhru prohráli, nic by se nedělo. Srbové byli pod velkým tlakem, byli krok od porážky," řekl Klein, jenž na lednovém Australian Open trápil v druhém kole až do tie-breaku pátého setu pozdějšího semifinalistu Alexandera Zvereva z Německa.

V kvalifikaci, jež se hraje na různých místech od čtvrtka do neděle, už uspěly také Finsko, USA, Německo, Nizozemsko a Brazílie.

Davis Cup bude pokračovat v září skupinovou fází pro 16 týmů, z nichž osm nejlepších postoupí do listopadového vyřazovacího turnaje v Málaze.

Kvalifikace tenisového Davisova poháru:

Srbsko – Slovensko 0:4

Finsko – Portugalsko 3:1

Kanada – Korea 2:0

Tchaj-wan – Francie 0:2

Nizozemsko – Švýcarsko 3:2

Maďarsko – Německo 2:3

Švédsko – Brazílie 1:3

Chorvatsko – Belgie 1:1

Argentina – Kazachstán 1:1

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články