Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Slováci budou v daviscupovém derby sázet na Martina s Gombosem, chybí Kližan

Po pondělním zveřejnění české nominace oznámil kvarteto tenistů pro vzájemné utkání Davis Cupu také kapitán slovenského týmu Dominik Hrbatý. Jeho důvěru se budou snažit splatit Andrej Martin, Norbert Gombos, Jozef Kovalík a Filip Polášek. Pátého hráče jmenuje Hrbatý dodatečně. Na antuce v bratislavském Národním tenisovém centru se bude hrát 6. a 7. března, vítěz postoupí na finálový turnaj v Madridu.

Andrej Martin
zdroj: ZUMA autor: Nayra Halm

Sestavu českého kapitána Jaroslava Navrátila budou tvořit Jiří Veselý, Lukáš Rosol, Zdeněk Kolář, Vít Kopřiva a Jonáš Forejtek.

"Už poslední tři týdny samozřejmě sleduji slovenské hráče a musím říct, že jejich forma má stoupající tendenci. Tým je velice zkušený, jsou to kluci mezi sedmadvaceti a třiceti lety," řekl Navrátil v pondělí.

Třicetiletý Martin (95. v žebříčku ATP) hrál začátkem února semifinále na antuce v Córdobě, o rok mladší Gombos (103.) čtvrtfinále v hale v Montpellier. "Kovalík je výborným antukářem," doplnil Navrátil k dalšímu členovi družstva soupeře.

V osobě Poláška mají Slováci sílu ve čtyřhře. Sedmý deblista světa letos hrál v deblu finále v Adelaide a semifinále grandslamového Australian Open. "Vždycky jsme kladli důraz na to, že by pro nás měla rozhodovat čtyřhra, ale teď mají z této stránky lepší hráče Slováci. Cesta musí vést přes dvouhru," upozornil Navrátil.

Ve slovenské nominaci schází někdejší 24. hráč světa Martin Kližan, který je momentálně až na 158. místě v singlovém žebříčku. Navrátil však jeho jméno v nominaci očekával. "Výsledky sice neměl v poslední době ideální, nicméně je to nejzkušenější slovenský hráč," dodal Navrátil ke Kližanovi, jehož do loňského května trénoval Hrbatý.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články