Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Šátral před premiérou v Davis Cupu: Doufám, že půjdu na kurt a povedeme 1:0

Melbourne - Hodně ostrá premiéra čeká dnes v noci středoevropského času Jana Šátrala. V druhé dvouhře 1. kola Davisova poháru se totiž v Austrálii postaví domácí jedničce Nicku Kyrgiosovi. Před soubojem s patnáctým hráčem světa ale podle svých slov žádné obavy necítí, bude se snažit bojovat o každý míč a čekat na favoritovy chyby. "Nemám důvod se něčeho bát," tvrdí Šátral. Přímé přenosy z Davis Cupu sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz.

Jan Šátral
zdroj: ČTK/AP

"Těším se hodně, mám rád takovéhle velké zápasy. Vždy, když jsem šel hrát zápas na nějaký větší kurt, nebo s někým dobrým, nevybavuji si, že bych hrál špatně. Sice je to můj první zápas v Davis Cupu, ale vše je jednou poprvé. Doufám, že to zvládnu dobře," řekl Šátral.

Jeho soupeř je v žebříčku ATP o 142 míst výše, působí ale velmi náladovým dojmem. "Je to hráč, možná jeden z nejlepších na světě, ale záleží, jak udrží koncentraci. Budu se snažit držet, bojovat o každý balon a čekat, že mohou přijít nějaké chyby od něj," uvedl Šátral, který na kurt půjde po duelu české jedničky Jiřího Veselého s domácím debutantem Jordanem Thompsonem. "Doufám, že půjdu na kurt a budeme vést 1:0," doplnil Šátral.

Podobně velký zápas, jaký ho nyní čeká, prožil vloni na US Open, kde v 2. kole prohrál s Francouzem Gaëlem Monfilsem 5:7, 4:6 a 3:6. "Každý takový zápas by mě měl posouvat dopředu. Budu o trochu zkušenější a vyvaruji se chyb v koncovkách setů. Rozhodně tam nejdu s tím, že jdu prohrát, jdu vyhrát," uvedl bojovně Šátral. Pro úvodní dvouhry dostal přednost před žebříčkově lépe postaveným osmatřicetiletým veteránem Radkem Štěpánkem.

"Pro Radka by v těch jeho letech byly tři dny velmi namáhavé. Takže Honza Šátral věděl, že je velká šance, že nastoupí. Na zápas se těší a nemá vůbec co ztratit. I kdyby dostal třikrát 6:0, nikdo mu nic nemůže říct, protože ten žebříčkový rozdíl je propastný," uvedl český kapitán Jaroslav Navrátil.

Sport
zdroj: ČT4

"Nicméně já myslím, že se s tím vypořádá a odehraje velice slušné utkání. Jestli uhraje jeden game, set, nebo může i překvapit... U Kyrgiose člověk nikdy neví, jaký bude mít den. Zvlášť pokud by Jirka přinesl první bod, tak bude pod tlakem Kyrgios, ne Šátral," dodal Navrátil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články