Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Rozlosováno. Češi si ve čtvrtfinále Davisova poháru střihnou duel s Australany

Po vynikajícím představení ve Valencii a suverénním postupu do play-off znají čeští tenisté soupeře v listopadovém čtvrtfinále Davisova poháru. Na základě úterního losu se utkají s Austrálií, druhým celkem ze skupiny B. Závěrečný turnaj se bude hrát od 21. do 26. listopadu v Málaze.

Austrálie obhajuje v Davis Cupu finálovou účast, loni ve finále prohrála s Kanadou. Týmovou jedničkou je dvanáctý hráč světového žebříčku Alex de Minaur.

Česko z devíti vzájemných zápasů uspělo pouze jednou, v roce 1975 v Praze. Naposledy se s Austrálií střetlo v prvním kole Světové skupiny před šesti lety a v Melbourne podlehlo 1:4, jediný bod získal za rozhodnutého stavu Jiří Veselý.

"Myslím, že nebylo podstatné, s kým budeme hrát. Když už jsou týmy ve čtvrtfinále, tak jsou strašně vyrovnané," řekl Navrátil.

"Austrálie má stejně tak dobrý tým, jako máme my. Mají vynikající oporu De Minaura, k tomu druhého velmi dobrého hráče (Thanasiho) Kokkinakise a velice slušnou čtyřhru. Je to zajímavý soupeř. Teď budou dva měsíce pauzy a musíme se na to připravit tak dobře, jako se nám to povedlo do Valencie. Doufám, že kluci budou zdraví a budeme se na čtvrtfinále těšit," doplnil Navrátil.

Národní tým si v novém modelu Davisova poháru zahraje vyřazovací fázi poprvé. Do skupiny se letos probojoval z únorové kvalifikace, v níž zvítězil v Portugalsku 3:1. Ve Valencii pak třicátý hráč žebříčku Jiří Lehečka, Tomáš Macháč, osmnáctiletý Jakub Menšík a deblový specialista Adam Pavlásek vyhráli všech devět utkání – postupně porazili 3:0 domácí Španělsko, Jižní Koreu i Srbsko.

Čtvrtfinálový los mohl českému výběru přidělit Austrálii, nebo Finsko, které skončilo na druhém místě ve skupině D a mezi nejlepší daviscupovou osmičku se dostalo poprvé v historii. Finové za sebou senzačně nechali Američany i domácí Chorvaty a o postup do semifinále se střetnou s kanadskými obhájci titulu. Další dvojice v Málaze vytvoří Itálie s Nizozemskem a Velká Británie se Srbskem.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články