Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Nová éra bez Berdycha a Štěpánka začíná. Daviscupový tým se sešel v Ostravě

Už bez dlouholetých opor Tomáše Berdycha a Radka Štěpánka dorazil nově se formující český daviscupový výběr do Ostravy. Na zimním stadionu v Porubě bude usilovat o první krok k postupu mezi elitu v utkání druhé divize proti Izraeli. "Jediný cíl, který máme, je důstojně se vrátit do první divize," prohlásil nehrající kapitán Jaroslav Nevrátil. Přímé přenosy sledujte v pátek a v sobotu na ČT 2 a webu ctsport.cz.

Český daviscupový tým pro utkání s Izraelem
zdroj: ČTK autor: Sznapka Petr

Český daviscupový tým cestoval do slezské metropole jako tradičně pendolinem v úplném složení s Jiřím Veselým, Adamem Pavláskem, Václavem Šafránkem, Lukášem Rosolem a Romanem Jebavým.

"Přijeli jsme v nejsilnější možné sestavě. Všichni hráči jsou v pořádku a připraveni na týdenní blok. Jediný cíl, který máme, je důstojně se vrátit do první divize. Nebude to samozřejmě lehké, protože ti mladí hráči tuhle divizi nikdy nezažili," řekl Navrátil.

Podle něj by měl být národní jedničkou Veselý. "Pak uvidíme, jestli Pavlásek nebo Rosol. Rozhodneme se podle tréninku, protože jsem je na turnajích neviděl. Byl jsem s nimi pouze ve spojení," pokračoval šedesátiletý kouč s tím, že nejzkušenější člen týmu Rosol je po zdravotních potížích už zcela v pořádku.

Je nám líto, video expirovalo.
Tenisté už jsou v Ostravě, proti Izraeli chtějí uspět

"Proto je v nominaci. Půl roku sice nehrál, ale teď dva a půl měsíce trénuje a hraje zápasy. Je to nejzkušenější hráč, který může být velice důležitý," konstatoval Navrátil.

I bez Berdycha se Štěpánkem je v silách týmu dle Navrátila postup do Světové skupiny. Prvním krokem je přejít na ostravské antuce přes Izrael do zářijové baráže.

"Kluci oproti Izraelcům na antuce vyrůstali, mohla by to být naše výhoda, mají s tím zkušenosti. Bude to nicméně těžký boj. Oni mají Selu ten je zkušený z Davis Cupu, i zkušeného Erlicha do deblu. Ale myslím, že na antuce by měla být kvalita na naší straně a věřím, že to dovedeme do vítězného konce," zakončil Navrátil.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články