Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Nominace na Argentinu: Berdych a Štěpánek opět spolu

Praha - Kapitán Jaroslav Navrátil oznámil nominaci tenistů na semifinále Davisova poháru proti Argentině, které se uskuteční příští týden od 13. do 15 září v pražské O2 areně. V týmu se poprvé od loňského úspěšného finále sejdou Tomáš Berdych s Radkem Štěpánkem.

V týmu jsou vedle světové pětky Berdycha a Štěpánka také Lukáš Rosol, mladík Jiří Veselý a Jan Hájek. V sestavě Argentiny chybí šestý hráč světa Juan Martín del Potro. Jedničkou výběru kapitána Martina Jaiteho je Juan Mónaco, dvojkou Carlos Berlocq a dále Horacio Zeballos, Leonardo Mayer a Federic Delbonis.

Berdych a Štěpánek spolu naposledy hráli v Davis Cupu loni v listopadovém finále, v němž porazili Španělsko 3:2 na zápasy. Češi tak vyhráli prestižní týmovou soutěž poprvé od triumfu Československa v roce 1980.

Letos se oba hráči v týmu míjeli. Berdych hrál v 1. kole a ziskem tří bodů se výrazně podílel na vítězství ve Švýcarsku. Tam chyběl kvůli operaci krční páteře Štěpánek, který pak jel na čtvrtfinále do Kazachstánu, kam kvůli zranění neodletěl Berdych.

Celé léto odehráli bez komplikací a jsou připraveni i na Davis Cup. "Tomáš předvádí vynikající výsledky a doufám, že mu to vydrží na US Open i na Davis Cup," pochvaloval si kapitán formu české jedničky, která se letos poprvé stala pětkou v žebříčku ATP. Stoprocentně zdravotně v pořádku už je také Štěpánek. "Radek je definitivně zpátky," řekl Navrátil.

Tenisté mají v Praze sraz v neděli odpoledne, ale je možné, že obě opory budou chybět. Bude záležet na jejich výkonech v New Yorku. Berdych je už v osmifinále dvouhry, Štěpánek ve čtvrtfinále čtyřhry.

Semifinále s Argentinou je jedinou možností, jak tenisty letos vidět naživo v akci. První dvě kola hráli na půdě soupeře a v případě postupu do finále by cestovali buď do Srbska, nebo do Kanady.

Před rokem se tenisté v semifinále střetli rovněž s Argentinci a vyhráli v Buenos Aires na antuce. "Bylo to jedno z nejtěžších utkání, co jsme hráli," vzpomínal Navrátil. Doufá, že jeho tým zvládne i domácí zápas. "Nečeká nás nic jednoduchého, ale máme výhodu vynikajícího domácího prostředí a povrchu."

Žebříčkově je aktuálně českou dvojkou Rosol, který dovedl tým k postupu v Kazachstánu, ale hrát dvouhry i čtyřhru s Berdychem bude nejspíše zkušenější Štěpánek. Rosol neprožívá dobré období, od Wimbledonu prohrál osmkrát v řadě. "To není sranda. Nemyslím si, že je na tom tenisově až tak špatně, ale spíš po psychické stránce. Určitě se z toho dostane," řekl Navrátil.

Nominace na semifinále Davisova poháru ČR - Argentina:

ČR: Berdych (5. v žebříčku ATP), Rosol (45.), Štěpánek (58.), Veselý (82.), Hájek (103.). Kapitán: Navrátil.

Argentina: Mónaco (32.), Berlocq (48.), Zeballos (50.), Delbonis (57.), Mayer (81). Kapitán: Jaite.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články