Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Nizozemská antuka překvapila tenisty svou dokonalostí

Haag – Čeští tenisté si poprvé vyzkoušeli hru na antuce v Haagu a byli nadšeni z její kvality. První si dvorec před víkendovým barážovým utkáním vyzkoušela jednička týmu Jiří Veselý s deblistou Romanem Jebavým. Přímé přenosy nabídne ČT sport a web ctsport.cz. První z nich startuje v pátek v 13:50.

Jiří Veselý
zdroj: ČTK/AP autor: Michel Euler

"Mám za sebou první hodinu tréninku a hala je výborná. Dvorec je skvěle připravený, odskoky jsou rovné. Na to, že to je připravené jenom na víkendové utkání, tak je to překvapivě výborné. První dojmy jsou jenom pozitivní," řekl Veselý.

Daviscupový premiant Jebavý slova svého deblového partnera z turnajů potvrdil. "Hala je útulná pro lidi a dobře to na antuce skákalo. Pocity jsou jenom dobré. Zahráli jsme si dobře a první trénink účel splnil," uvedl Jebavý na Facebooku českého týmu.

Výběr kapitána Jaroslava Navrátila už je v dějišti utkání kompletní. Na místě je Adam Pavlásek a dopoledne dorazil i Lukáš Rosol, čerstvý šampion rakouské ligy s týmem Salcburku.

První ráno trénoval v hale s kapacitu 3500 diváků nejlepší nizozemský tenista Robin Haase, 39. hráč žebříčku ATP. Při výměně kurtu se s Čechy pozdravil. "Se všemi členy týmu velmi přátelsky a srdečně. Smál se na nás," uvedl mluvčí tenistů Karel Tejkal.

Češi jsou v Haagu bez dřívějších opor Tomáše Berdycha a Radka Štěpánka. Domácím chybí čerstvý vítěz US Open ve čtyřhře Jean-Julien Rojer.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články