Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Nišikori v Davis Cupu nenastoupí, Češi jsou favority

Tokio - Šance českých tenistů na postup do semifinále Davisova poháru výrazně vzrostla. Japonsku totiž bude ve čtvrtfinále, které začne v Tokiu v pátek, chybět kvůli zraněnému levému tříslu 18. hráč světa Kei Nišikori. Tým kapitána Jaroslava Navrátila se sice musí obejít bez Tomáše Berdycha, ale Lukáš Rosol, Radek Štěpánek a Jiří Veselý jsou nyní favority utkání. Přímé přenosy semifinále odvysílá od pátku do neděle ČT sport a náš web.

Kei Nišikori
zdroj: ČTK/AP

"Je to příjemná zpráva, protože je to oslabení japonského týmu a pro nás větší šance tady uspět. Na druhou stranu je to pro nás také zavazující. Jeli jsme sem pro jedno, a to zvítězit a chceme v neděli tři body," řekl Navrátil.

Nišikori, vítěz turnaje v Memphisu, měl v posledních týdnech vynikající formu. Minulý týden porazil v Miami Španěla Davida Ferrera i Švýcara Rogera Federera, ale k semifinále proti Novaku Djokovičovi už kvůli bolavému tříslu nenastoupil.

"Jsem velice zklamaný. Moc jsem chtěl hrát, ale nejde to, protože to pořád bolí," řekl Nišikori, který byl v 1. kole DC strůjcem výhry nad Kanadou a premiérového postupu Japonska do čtvrtfinále. "O to víc mě mrzí, že nemůžu hrát," řekl.

Po odstoupení Nišikoriho je jedničkou Japonců Go Soeda, až 134. hráč žebříčku ATP. V týmu ho doplňují Tacuma Ito (149.), Jasutaka Učijama (277.) a narychlo byl poprvé do daviscupového výběru povolán Taro Daniel (190.).

Je nám líto, video expirovalo.
Japonci se musí v Davis Cupu obejít bez Nišikoriho

"Možností, koho postavit, teď moc nemají. První den, myslím, postaví dvojici Soeda a Ito," řekl Navrátil. "Jsou to typičtí betonáři, mají výborné nohy, ale je to prakticky hra ze základní čáry, mají krátké nápřahy. Hrají vlastně jen na challengerech. V Davis Cupu se ale rozdíly srovnávají," dodal.

Z tréninku českých hráčů měl Navrátil dobrý pocit. "Střední povrch a pomalejší míče nám sedí," řekl kapitán obhájců titulu. "Když kluci budou předvádět výkony z tréninku, tak to bude ku prospěchu a snad formu potvrdí v ostrých bojích," přál si Navrátil.

Ve čtvrtek bude na programu losování pořadí zápasů, na české straně kapitán nejspíše do dvouher nominuje Rosola (40.) a zkušeného Štěpánka (49.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články