Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Navrátil před losem Davis Cupu: Z prvního koše dostaneme silného soupeře, ať to bude kdokoli

Před čtvrtečním losem Davisova poháru čeští tenisté soupeře pro skupinu finálového turnaje neřeší. Svěřenci kapitána Jaroslava Navrátila budou v londýnském sídle ITF nasazeni v posledním třetím koši.

Kapitán daviscupového týmu Jaroslav Navrátil
zdroj: ČTK autor: Šálek Václav

"Z prvního koše dostaneme silného soupeře, ať to bude kdokoli. Nelze si vybírat. Budeme pokorní," řekl Navrátil.

Rodák z Přerova upozornil, že v Madridu se bude hrát až za osm měsíců na konci listopadu. "To je strašně dlouhá doba. Los bude jedna věc a druhou je, kdo opravdu přijede. Někdo se rozehraje, jiný se zraní, takže nemá cenu případné soupeře rozebírat. Proto prioritu nemám," vysvětlil.

Nejvýše nasazené týmy už mají předem určenou skupinu. Češi se mohou objevit ve skupině A s obhájci titulu Španěly, v béčku s Kanadou, céčku s Francií, déčku s Chorvatskem, éčku s USA či v efku se Srbskem.

K nim budou z druhého koše přilosovány Německo, Itálie, Velká Británie, Austrálie, Kazachstán a Rusko. Češi, kteří do finálového turnaje postoupili po víkendovém vítězství na Slovensku, jsou ve třetím koši se Švédskem, Rakouskem, Kolumbií, Maďarskem a Ekvádorem.

Osmnáct účastníků bude rozděleno do šesti skupin. Jejich vítězové postoupí do čtvrtfinále, kde je doplní dvě nejlepší družstva z druhých míst.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články