Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Euro Hockey Tour mužů 2023/2024

Navrátil před Davis Cupem v útulné hale: Domácí atmosféra pomůže, bude rachot

Přízeň fanoušků v menší hale může podle nehrajícího kapitána Jaroslava Navrátila tenistům v kvalifikačním utkání Davisova poháru proti Izraeli pomoci. Češi se soupeřům postaví o víkendu ve Vendryni. V hale s kapacitou okolo 1300 míst, která byla vybrána s ohledem na bezpečnostní opatření. Na hokej Třinec – Kladno se reprezentanti nakonec nechystají. Přímé přenosy z Davis Cupu sledujte v sobotu a v neděli na ČT sport a ČT sport Plus.

Kapacita arény je podle Navrátila s ohledem na soupeře ideální. "Myslím, že to bude rachot. Domácí kulisa a atmosféra klukům pomůže, pokud by se nedařilo," uvedl. Připomněl, že před vlastním publikem český tým naposledy hrál před pěti lety v Ostravě proti Nizozemsku.

Právě proti Nizozemsku debutoval v reprezentaci Jiří Lehečka. "Je super, že se po pěti letech můžeme ukázat domácím fanouškům. Těšil jsem se na to hodně dlouho. Podmínky ve Vendyni jsou skvělé," konstatovala česká jednička, která zažívá velmi dobrý vstup do sezony.

Rodák z Mladé Boleslavi totiž získal premiérový titul na okruhu ATP, konkrétně v Adelaide. Na navazujícím Australian Open ale dohrál ve druhém kole a nenavázal na loňské čtvrtfinále. "Byl to hodně hektický měsíc, ale vzpomínám na něj rád, protože se mi potvrdilo, že v Austrálii hrát umím. Samozřejmě mě brzké vyřazení v Melbourne trošku mrzí, ale to už prostě k tenisu patří," pokračoval Lehečka.

"Jsem strašně šťastný, že se mi podařilo získat první titul na okruhu. Rozhodně se na to budu snažit navázat – jak v Davisově poháru, tak v dalším průběhu sezony," dodal dvaadvacetiletý hráč. 

Tomáš Macháč
zdroj: Reuters

Jako poslední se k národnímu mužstvu připojil Tomáš Macháč, který v úterý přiletěl z Austrálie, kde si zahrál 3. kolo dvouhry a semifinále čtyřhry.

"Aklimatizace probíhá dobře, včera už jsem měl první trénink. Myslím, že jsem přesun zvládl. Je skvělé, že budeme hrát se stejnými míčky jako v Austrálii," upozornil.

"Věřím, že v horizontu pěti let můžeme hrát finále"

Pro osmnáctiletého Jakuba Menšíka to bude první duel Davisova poháru v domácím prostředí. "Věřím, že to bude trochu jiné. Podmínky máme připravené přímo pro nás. Jsme ve skvělé formě a ve skvělé sestavě. Všichni se těšíme. Podmínky jsou sice skromnější, aréna trochu menší, ale věřím, že atmosféra bude výborná," řekl benjamínek českého výběru.

Kapitán má s mladým výběrem velké plány. "Jsem za to rád. Generace Radka Štěpánka a Tomáše Berdycha už skončila. Pak jsme měli několik let pauzu a hráli spíše baráže," připomněl Navrátil s tím, že věří, že nyní se to může změnit. "Tým má perspektivu. Už loni jsme zvládli těžké soupeře. Věřím, že v horizontu pěti let můžeme hrát finále." 

Na odpoledním extraligovém zápase Třince s Kladnem se tenisté neobjeví. "Nabídku jít na hokej jsme dostali. Jarda Jágr dorazil a chtěli bychom ho vidět. Já jsem ale proti, je doba chřipkové epidemie. Takže jsem to nedoporučil," dodal Navrátil.

Mimořádná bezpečnostní opatření

Utkání s Izraelem doprovázejí i mimořádná bezpečnostní opatření. Podle šéfa organizačního týmu Vojtěcha Flégla jsou největší za poslední desetiletí. Chystala se dva měsíce a na starost je má policie. Aktuální opatření podle něj několikanásobně přesahují standardní zajištění. 

Flégl doplnil, že většina opatření nebude pro příznivce viditelná. Všimnou si určitě zvýšeného počtu policistů či bezpečnostních rámů u vstupů. "Chystáme přísné kontroly. Upozorňujeme návštěvníky, že do haly nebudou vpuštěni s většími zavazadly," zakončil Flégl.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články