Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Navrátil počítá do dvouher vedle Berdycha s Rosolem

Ženeva - S Lukášem Rosolem na pozici dvojky počítá kapitán českých tenistů Jaroslav Navrátil v utkání prvního kola Davisova poháru ve Švýcarsku. Obhájcům titulu chybí v Ženevě zraněný Radek Štěpánek, Rosol je naopak po viróze fit a měl byl v pátečních dvouhrách hrát vedle Tomáše Berdycha. Utkání nabídne od pátku do neděle v přímých přenosech ČT sport a náš web.

"Nominace na páteční zápas je jasná, bude hrát Berdych a Rosol. Tomáš hraje velice dobře a v klidu. Rosol se také dostává do pohody. Ze začátku trénoval jen po dvou hodinách, ale měl by být v pořádku," uvedl Navrátil.

"Jsem stoprocentní, cítím se dobře, mám chuť hrát a v pátek na ně vlítneme. Zatím hrál v DC tři zápasy za rozhodnutého stavu, čeká ho tak ostrá premiéra. "Je to výzva, určitě se na to těším a poperu se s tím," řekl Rosol.

Pořadí zápasů se bude losovat ve čtvrtek nedaleko výstaviště Palesxpo, v němž je v hale 7 postaven kurt s hledištěm pro 4 700 diváků. Za Švýcary, jimž chybí Roger Federer, nastoupí světová sedmnáctka Stanislas Wawrinka a nejspíš Marco Chiudinelli.

Berdych i ostatní hráči si každým dnem zvykají na drsnější a pomalejší povrch. "Navíc i míče jsou hodně pomalé, bude to o hodně výměnách," řekl Navrátil. Kapitán počítá, že i do sobotní čtyřhry nasadí Rosola s Berdychem. "Když půjde v pátek všechno normálně, tak tohle je první varianta," konstatoval.

Světová šestka Berdych už vstřebala i přechod z teplé Austrálie do chladné Evropy. "Jsem spáč, takže jsem se chvíli vyrovnával s časovým posunem a v počasí je taky dost velký rozdíl. Ale teď už je to v pohodě," ujistil nejlepší český hráč.

Je nám líto, video expirovalo.
Přípravy českých tenistů v Ženevě očima Ondřeje Tomka
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články