Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Navrátil: Po 11 letech úspěšné práce se stalo to, co jsem nechtěl

Po pátku to vypadalo téměř jistě, úspěch ale protekl českým tenistům v baráži proti Nizozemsku mezi prsty a po 12 letech se sestup z elitní divize stal realitou. Kapitán Jaroslav Navrátil litoval solidně rozehraného utkání, o rezignaci neuvažuje. Podle něj nechali hráči na kurtu vše, co mohli.

Jaroslav Navrátil
zdroj: ČTK autor: Pavel Lebeda

"Po 11 letech úspěšné práce se stalo to, co jsem nechtěl – sestup do druhé divize. Ještě jsme měli velice slušně rozehrané utkání, ale takový je tenis," prohlásil Navrátil.

Nechá si čas na rozmyšlenou, ale odchod od týmu není na pořadu dne. "Nechci udělat to, že když se sestoupí, tak po úspěšných letech s Davis Cupem skončím. Zapřemýšlím o tom, ale velice rád zůstanu," zdůraznil český kapitán.

Jiří Veselý v neděli nejdříve ve čtyřech setech podlehl nizozemské jedničce Haasemu, Lukáš Rosol pak v rozhodujícím singlu nestačil na De Bakkera. Podle Navrátila čeští hráči dělali, co mohli. "Kluci tam dneska nechali všechno a musím pogratulovat holandskému soupeři, že byl lepší," podotkl.

Veselý marně hledal na Haaseho hru. "Jejich hra je stejná, nemají konečný míč. Haase se určitě lépe hýbe a po dvou rozdílných setech to utkání vypadalo vyrovnaně. Vypadalo až do konce, ale Haase začal o něco lépe servírovat, převzal iniciativu. Je zkušenějším hráčem a Jirka v závěru toho nemohl tolik nabídnout," shrnul průběh úvodní nedělní dvouhry Navrátil.

Rosol si podle českého kapitána na rozhodující duel věřil. "Po první vítězné sadě jsme si říkali, že je třeba podržet začátek (druhé sady). Timo se ale strašně zlepšil a zlepšil se hlavně na servisu. Změnil i trošku rytmus hry, přestal tolik kazit. Stále jsem ale věřil, že může být úspěšný," uvedl Navrátil. Nakonec však slavil Nizozemec a české radostné tanečky se tentokráte nekonaly.

Není z čeho brát

Český mužský tenis není v té nejlepší kondici, jako před několika lety, když hráli prim Tomáš Berdych a Radek Štěpánek. "Po pokažené sezoně Lukáše Rosola, který vypadl ze stovky, tak s jedním hráčem, který je kolem padesátky, je to velice složité," podotkl Navrátil.

V Nizozemsku si zahráli kromě Rosola a Veselého ještě Adam Pavlásek a Roman Jebavý. použitelný pro tým je ještě Zdeněk Kolář, který se drží ve třetí stovce. A pak už nikdo.

"Sestoupily Španělsko, Argentina a teď my. Musíme se z toho ponaučit a příští rok udělat vše pro to, abychom se vrátili. Bude to složité," připustil Navrátil.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články