Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Nástupci Štěpánka s Berdychem? Mrva s Kumstátem vyhráli juniorský Davis Cup

Od posledního českého triumfu v Davis Cupu uplyne 17. listopadu přesně deset let. Rostou národnímu týmu nástupci Radka Štěpánka a Tomáše Berdycha? Možná ano. Prostějovští odchovanci Maxim Mrva a Jan Kumstát totiž ve španělské Córdobě vybojovali titul v juniorské obdobě Davisova poháru.

Je nám líto, video expirovalo.
Češi si v Córdobě podmanili juniorský Davis Cup

Češi si v základní skupině suverénně poradili s výběrem Nizozemska, Brazílie a Maroka. Ve čtvrtfinále porazili Velkou Británii, v semifinále domácí Španělsko a ve finále Itálii. "Ve skupině jsme vše zvládli 3:0 a pak už přišli těžší soupeři. Nakonec jsme to zvládli v rozhodujících čtyřhrách," hodnotil Kumstát s tím, že semifinále i finále skončilo 2:1 na zápasy.

"Vyhrát Davis Cup je neskutečný pocit. Sice jen v kategorii do 16 let, ale já doufám, že ho jednoho dne vyhraji i mezi muži," doplnil Mrva.

Ačkoli jsou oba reprezentanti rozdílní  Kumstát je spíše introvertem a Mrva spíše bouřlivákem  na kurtu si rozumí. "Max je lepší na síti, já na servisu, takže se ideálně doplňujeme," pokračoval Kumstát.

V příštím roce budou oba objíždět juniorské grandslamové turnaje a do budoucna si dávají velké cíle. "Chci být nejlepší na světě," uzavřel Mrva.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články