Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Nadal dotáhl Španěly do finále Davis Cupu, ale varoval: Ještě jsme nic nevyhráli

Španělé si zahrají na domácí půdě v Madridu o titul ze slavného Davis Cupu proti Kanadě. Rozhodla o tom semifinálová výhra nad Velkou Británií v poměru 2:1, když po úvodním triumfu soupeře rozhodla o postupu favorita světová jednička. Rafael Nadal nejprve přehrál Daniela Evanse a poté ve čtyřhře s Felicianem Lópezem dokonali obrat.

Rafael Nadal s Felicianem Lópezem
zdroj: Reuters autor: SERGIO PEREZ

Na domácím turnaji v Madridu, který nahradil dosavadní model a svedl dohromady během jediného týdne 18 týmů, Nadal naplnil očekávání fanoušků. V sobotu nejprve v singlu přehrál jasně Dana Evanse a s Lópezem pak i dvojici Jamie Murray, Neal Skupski dvakrát 7:6.

Euforii ale španělský hrdina brzdil. "Předvedli jsme skvělý výkon, ale ještě jsme nic nevyhráli," upozornil. "Teď převládá adrenalin a obrovská radost. Je však potřeba nabrat síly a připravit se na finále," dodal téměř hodinu po půlnoci, kdy dramatická čtyřhra skončila.

Kanada s Vaskem Pospisilem a Denisem Shapovalovem již odpoledne postoupila přes Rusko. Finálový duel začne v 16:00. Španělé naposledy hráli finále v roce 2012 v Praze a na Tomáše Berdycha s Radkem Štěpánkem nestačili. Zraněný Nadal tehdy v týmu nebyl.

Je nám líto, video expirovalo.
Španělsko si doma zahraje finále Davis Cupu, opět se mohlo spolehnout na Nadala

Finálový turnaj tenisového Davisova poháru v Madridu:

Semifinále: Španělsko - Velká Británie 2:1
Nadal, F. López - J. Murray, N. Skupski 7:6 (7:3), 7:6 (10:8).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články