Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Na Francii bez Berdycha. Semifinalista Wimbledonu bude v Davis Cupu chybět

Londýn – Bez čerstvého semifinalisty Wimbledonu Tomáše Berdycha se bude muset obejít český tým ve čtvrtfinále Davisova poháru proti Francii. Po prohře v boji o finále s domácím Andym Murraym odpověděla světová devítka jasně na otázku, zda existuje šance, že dorazí do Třince: "Ne, neexistuje," vzkázal do Česka Berdych.

Tomáš Berdych v zápase s Jiřím Veselým
zdroj: ČTK autor: Ben Curtis

Kapitán Jaroslav Navrátil tak má k dispozici Jiřího Veselého, Lukáše Rosola, Adama Pavláska a Radka Štěpánka. Proti nim se postaví francouzské kvarteto Jo-Wilfried Tsonga, Lucas Pouille, Nicolas Mahut a Pierre-Hugues Herbert.

Důvodem Berdychovy neúčasti je termín hned po Wimbledonu a náročná sezona, v níž jsou navíc olympijské hry. "Už mi není dvacet, abych tohle všechno byl schopen zvládnout. Už mi to letos jednou stálo zdraví a od toho se to dost dál odvíjelo," připomněl Berdych svalové zranění z 1. kola v Německu, kde získal bod z úvodní dvouhry i čtyřhry, ale v neděli s Philippem Kohlschreiberem nedohrál.

Jeden ze strůjců českých triumfů z let 2012 a 2013 chce ve svém věku lépe promýšlet program. "Musím tyhle věci řešit víc s rozumem a z pohledu toho, že jsem byl na nějaké hraně, a to je věc, která je za posledních šest sedm let možná jiná," uvedl k poklesu v žebříčku. "Musím začít hlídat jiné věci, než že je vše ideální a že můžu dávat veškerý čas tady tomu, takže proto takové rozhodnutí."

Do předloňska byl Berdych pevnou součástí daviscupového týmu. Až loni nehrál týmovou soutěž poprvé od svého debutu v roce 2013 ani jednou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články