Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Murray proti Čechům v Davis Cupu nenastoupí. Nebylo by to správné, vysvětlil

Britští tenisté se v Davis Cupu, v jehož základní skupině Velká Británie narazí i na českou reprezentaci, budou muset obejít bez bývalého prvního tenisty světového žebříčku Andy Murrayho. Vítěz tří grandslamů uvedl, že si nominaci nezaslouží.

Andy Murray
zdroj: ČTK/PA autor: Steven Paston

"Vždycky jsem Davisovu poháru hodně obětoval, někdy to bylo i na úkor vlastního zdraví," řekl Murray v rozhovoru pro BBC po vyřazení ve třetím kole nynějšího turnaje v Indian Wells.

"Když jsem ho hrál naposledy v roce 2019, dostával jsem se z toho kvůli pozdnímu konci až do září," přidal Murray, který po vleklých potížích s kyčlemi a opakovaných operacích je až na 121. místě pořadí ATP.

"Před novou sezonou si potřebuji odpočinout a také chci strávit co nejvíc času s rodinou, protože jsem byl od nich dlouho pryč a začátkem roku zase budu, protože letím do Austrálie. Proto nebudu hrát," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Murray nestačil v Indian Wells na Zvereva

Čtyřiatřicetiletý Murray je navíc přesvědčený, že si nominaci do daviscupového týmu nezaslouží. Nic na tom nezměnily ani zlepšené výsledky v poslední době, když koncem září poprvé po dvou letech došel na okruhu ATP do čtvrtfinále.

"Nebylo by to správné. Samozřejmě záleží na Leonovi (kapitán britského týmu Smith), ale Cam (Norrie) a Dan (Evans) prožívají skvělou sezonu, Liam Broady je na hraně světové stovky a máme i dobrý deblový tým," prohlásil.

Britský výběr vstoupí do základní skupiny Davisova poháru v Innsbrucku 27. listopadu zápasem s Francií, proti české reprezentaci nastoupí o den později. Turnaj skončí finálovým zápasem 5. prosince v Madridu.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články