Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Klobouk dolů. Nejlepší premiéra co pamatuji, chválil Navrátil sedmnáctiletého Lehečku a ocenil i ostatní

Navzdory porážce byl kapitán českého týmu Jaroslav Navrátil spokojen se způsobem, jakým jeho svěřenci bojovali o postup na finálový turnaj Davisova poháru v Madridu. Proti Nizozemcům ho nadchl zejména výkon talentovaného Jiřího Lehečky. Lepší debut během třinácti let u týmu nezažil.

Jaroslav Navrátil během utkání s Nizozemskem
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Odveta za rok a půl starý nezdar v baráži se českým tenistům nevydařila, tentokrát Nizozemcům podlehli 1:3. Navrátil však svůj tým ocenil. "S výkonem celého mužstva jsem hrozně spokojený. Kluci tam nechali duši proti kvalitnímu soupeři," řekl.

Jednička týmu Jiří Veselý po vykloubení prstu na pravé noze dohrával se sebezapřením už páteční dvouhru, přesto nastoupil do čtyřhry. "Kdyby to nebyl Davis Cup a nereprezentovali jsme Českou republiku a český tenis, tak by do debla nenastoupil," prozradil kapitán.

Do singlu proti Robinu Haasemu už Veselého nasadit nemohl a při zranění Adama Pavláska musel volit mezi juniory Lehečkou a Tomášem Macháčem. Ukázal na mladšího z nich a ten ho rozhodně nezklamal. Debut v týmové soutěži s ním nezamával a odvážnou hrou přinutil Haaseho odehrát tři sety. "Jsem třináctým rokem kapitán a byl jsem u různých premiér. Myslím, že tohle byla nejlepší. Klobouk dolů," pochválil Lehečku, jehož společně se synem Michalem trénuje.

Ukázalo se, že nominace juniorů byl dobrý krok. "Jeden z nich dostal šanci a myslím, že to splnilo účel. Neopomněl bych ani Macháče, který tady v trénincích také předváděl skvělé výkony," pokračoval Navrátil. "Když se takhle bude pracovat a ještě nebude zraněný Adam Pavlásek, tak ten tým není starý a má perspektivu," zakončil.

Veselému je pětadvacet let, Pavláskovi o rok méně. Z aktuálního jádra reprezentačního výběru proto nemá dlouhodobější perspektivu jen třiatřicetiletý Lukáš Rosol.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články