Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Jsme připravení, říká Lehečka před zápasem s nečekaným soupeřem

Nečekaný soupeř čeká prvního tenistu českého daviscupového týmu na úvod baráže s Izraelem v Tel Avivu. Dvacetiletý Jiří Lehečka byl překvapený, že nenastoupí izraelská jednička Jišaj Oliel, a nastoupí proti třetímu hráči soupeřova výběru Danielu Cukiermanovi. Na Lehečkově záměru, podat co nejlepší výkon, to nic nemění. Utkání Izrael – Česko můžete sledovat od 13 hodin na ČT sport a od 17:00 na ČT2. Celou dobu můžete duel sledovat také na ČT sport Plus.

Daniel Cukierman a Jiří lehečka
zdroj: ČTK / zastupovaní fotografové autor: Lebeda Pavel

"V téhle společnosti nemůžete nikoho podcenit. Jestli hraji proti prvnímu, druhému nebo třetímu hráči, mi je jedno. Musím být připravený, že soupeř bude hrát nejlepší tenis a i já předvést svůj nejlepší výkon. S tímhle nastavením do toho půjdu," řekl po losu Lehečka.

"S Tomášem Macháčem jsme na tom herně velice slušně. Hala nám sedí, míče také. Máme velkou šanci, budeme favorité a chceme toho využít," doplnil.

Třiašedesátý hráč světa Lehečka bude v baráži nejvýš postaveným hráčem žebříčku ATP. S Cukiermanem (450. místo) se střetne poprvé. Rodák z Tel Avivu nastoupí v pátečním singlu místo jedničky Oliela, který vynechal poslední tréninky. Do sobotního programu jej však mohou izraelští trenéři stále nasadit.

Je nám líto, video expirovalo.
Baráž proti Izraeli načne Lehečka

"Tréninky soupeře jsem moc nesledoval, takže mě to trochu překvapilo. Nevěděl jsem, že Oliel moc nehrál. Na našem nasazení to ale nic nezmění," řekl Lehečka. "Cukiermana moc neznám. Odpoledne strávím přípravou na zítřejší zápas a dáme s týmem dohromady strategii, aby to vyšlo," doplnil Lehečka.

S přípravou na baráž je spokojený. Po dřívějších daviscupových prohrách s Nizozemcem Robinem Haasem, Britem Cameronem Norriem nebo Argentincem Sebastianem Báezem se pokusí získat první výhru v reprezentaci.

"Příprava proběhla, jak měla. Vyzkoušeli jsme si základní údery, hity, čtyřhru i tréninkové sety v singlu. Připravili jsme se, jak to šlo. Máme super servis, všichni se o nás dobře starají. Jsme v pořádku i po zdravotní stránce a jsme připravení podat náš nejlepší výkon," dodal Lehečka.

Po jeho utkání půjde na kurt o rok starší Macháč proti izraelské dvojce Edanu Lešemovi. Program bude vrcholit sobotní čtyřhrou a dalším dvěma dvouhrami. Vítěz postoupí do kvalifikace o finálový turnaj Davis Cupu v příštím roce. Poraženého čeká pád do nižšího patra slavné týmové soutěže.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články