Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Francouzští tenisté mají zbraň na Čechy: Legendární Roland Garros

Paříž – Na legendárním Roland Garros si zahrají čeští daviscupoví reprezentanti v semifinále nejslavnější týmové soutěže. Domácí Francouzi zvolili za dějiště daviscupového duelu pařížský areál, který hostí od roku 1928 grandslamové French Open. Roland Garros bude dějištěm daviscupového utkání po 12 letech. V roce 2002 tam francouzští tenisté porazili v semifinále USA 3:2. Hrát se bude na hlavním kurtu Philippa Chatriera s kapacitou 15 000 míst. 

Roland Garros
zdroj: ČTK/ABACA autor: Art Seitz

"Byla by čest si tam zahrát," řekl Radek Štěpánek už na začátku dubna po čtvrtfinálovém vítězství nad Japonskem v Tokiu. Kulisy, kterou může vytvořit svému týmu početné francouzské publikum, se neobával. "Máme zkušenosti z celého světa. Zažili jsme Argentinu, Srbsko a nemá nás co překvapit," prohlásil.

Čeští reprezentanti se s Francií střetnou popatnácté v daviscupové historii, dosavadní bilance je vyrovnaná 7:7. Naposledy v roce 2009 v prvním kole v Ostravě zvítězila dvojice Tomáš Berdych, Radek Štěpánek 3:2 na zápasy. V posledních pěti vzájemných zápasech vždy každý tým využil domácího prostředí. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články