Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Francouze povede v semifinále proti Česku Tsonga s Gasquetem

Paříž – V nejsilnějším možném složení vyrukují tenisté Francie v semifinále Davisova poháru proti České republice. Do duelu s obhájci titulu povede domácí výběr v Paříži světová desítka Jo-Wilfried Tsonga a čtrnáctka Richard Gasquet. Hrát se bude na antuce centrkurtu v areálu Roland Garros od 12. do 14. září. 

Jo-Wilfried Tsonga
zdroj: Getty Images autor: Clive Brunskill

Kapitán Arnaud Clément vedle Tsongy a Gasqueta povolal Gaëla Monfilse (24.), Juliena Benneteaua (28.) a náhradníkem je Gilles Simon (31.). "Je to logická volba, s touto pěticí mám nejvíce kombinací," řekl Clément.

Francie sice získala slavnou "salátovou mísu" už devětkrát, ale naposledy už před třinácti lety. Od té doby dvakrát prohrála ve finále. "Hraje se na Roland Garros, což je skvělé místo, čeká nás těžký soupeř a pro nás to může být jeden z nejlepších momentů kariéry," řekl Tsonga.

"Největším problémem je, že Češi vyhráli soutěž dvakrát po sobě, proto nebudou pod takovým tlakem jako my, ale my tam necháme všechno," uvedl devětadvacetiletý hráč.

Český kapitán Jaroslav Navrátil oznámí nominaci v úterý a měli by v ní být Tomáš Berdych (7.), Lukáš Rosol (27.), Radek Štěpánek (39.) a Jiří Veselý (75.). "Berdych je už pár let v desítce, Štěpánek je velmi zkušený a mají i dobré nováčky, takže to bude dobrý zápas. Nám snad dodají energii skvělí fanoušci," řekl Tsonga. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články