Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Finálový turnaj "nového" Davis Cupu bude hostit Madrid

Historicky první (a také druhý) finálový turnaj nového modelu Davisova poháru uspořádá Madrid. Španělská metropole dostala přednost před Lille. V roce 2019 bude týdenní turnaj, v němž se utká 18 týmů, hostit aréna La Caja Mágica, pro další sezonu zatím nebylo konkrétní dějiště určeno.

Trofej pro vítěze Davis Cupu
zdroj: Reuters autor: Gonzalo Fuentes

Předseda mezinárodní tenisové federace ITF David Haggerty byl s volbou Madridu spokojen. "Je to vhodné místo pro tenis nejvyšší kvality a skvělou zábavu pro tisíce fanoušků z celého světa. Těšíme se na spolupráci s městem v naší snaze pozvednout Davisův pohár na novou úroveň," uvedl.

Účast ve finálovém turnaji, který od příštího roku nahradí zavedený formát vyřazovacích bojů, mají automaticky jistou letošní semifinalisté z Francie, Španělska, Chorvatska a USA. Divoké karty dostaly Argentina a Velká Británie. O zbývajících dvanáct míst se bude hrát v kvalifikaci. Čeští tenisté se o postup utkají s Nizozemskem, které jim přidělil středeční los.

Finálový turnaj začne skupinovou fází, v níž se týmy v prvních čtyřech dnech utkají v šesti tříčlenných skupinách. Vítězové a dvě družstva ze druhých míst postoupí do čtvrtfinále, kde se bude hrát vyřazovacím způsobem. Týmy na pátém až 16. místě čeká v příštím roce kvalifikace, poslední dva sestoupí do svých zón.

 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články