Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Ferrer: Budu muset hrát svůj nejlepší tenis, abych Berdycha porazil

Praha – Při neúčasti Rafaela Nadala leží v daviscupovém finále hlavní tíha zodpovědnosti za výsledky Španělska na Davidu Ferrerovi. Pátý hráč světa letos prožil svou nejlepší sezonu, když ovládl hned sedm turnajů. S oběma českými singlisty má dlouhodobě pozitivní bilanci, přesto je před samotným finále velmi opatrný a o budoucích soupeřích mluví jen s respektem. Dokonce Štěpánka s Berdychem staví vzhledem k rychlému povrchu v O2 areně do rolí mírných favoritů.

David Ferrer
zdroj: ČTK autor: Šulová Kateřina

Španělům bude podle očekávání chybět dlouhodobá jednička Rafael Nadal. Ten se ale na kurtu neobjevil již od červnového Wimbledonu. Pro Španěly navíc nebude jeho absence žádnou novinkou. Nadal v aktuálním ročníku Davisova poháru nenastoupil ani jednou, ale i tak se Španělsko bez větších potíží probilo až do finále. "Rafael nám samozřejmě bude chybět. Je to jasná týmová jednička Španělska, je pro nás velmi důležitý a teď tady není. Ale dostali jsme se bez něj do finále a budeme se snažit vyhrát," nebojí se Nadalovi absence Ferrer.

Zdá se, že před začátkem finále by tak měl být hlavní trumfem Česka velmi rychlý kurt, který byl připraven speciálně, aby nevyhovoval španělským antukářům. "Kurt je opravdu rychlý, ale to jsme čekali. Je to normální. Hrajeme v České republice a pro domácí je lepší hrát na rychlém povrchu," je si vědom Ferrer. "My bychom preferovali pomalejší povrch, ale myslím, že i na tomto povrchu můžeme hrát dobře," upozorňuje Ferrer, že kurt Čechům salátovou mísu nevyhraje.

Skvělou sezonu nejlépe uzavřít vítězstvím v Davis Cupu

Prvním Ferrerovým soupeřem ve finále bude s největší pravděpodobností Radek Štěpánek, se kterým se v pětisetové bitvě utkal již v daviscupovém finále v roce 2009. "Vždycky když jsem hrál s Radkem, bylo to hodně vyrovnané a těsné utkání. Takže i tentokrát to bude těžké. Ale pro oba. Na tomto povrchu je možná on favoritem, protože kurt je hodně rychlý. Ale samozřejmě udělám pro vítězství všechno, co je v mých silách, nicméně očekávám velmi dlouhý zápas," je si vědom španělský tenista.

V souboji týmových jedniček narazí David Ferrer na Tomáše Berdycha. I s ním – stejně jako se Štěpánkem – má pozitivní bilanci. Pětkrát českého tenistu porazil a jen třikrát odešel z kurtu poražen. "Tomáš je skvělý hráč, patří do světové desítky. Je těžké ho porazit na tvrdém povrchu a na tomto to možná bude ještě těžší. Myslím, že budu muset hrát můj nejlepší tenis, abych ho mohl porazit," prohlásil Ferrer.

V sezoně vyhrál Ferrer sedm turnajů včetně pařížského Masters. "Byla to jednoznačně nejlepší sezona v mé kariéře. Nikdy jsem nevyhrál sedm turnajů v jednom roce. Letos jsem si tenis hodně užíval a pokusím se sezonu uzavřít vítězstvím v Davis Cupu," zakončil Ferrer.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články