Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Djokovičovi Srbové v Davis Cupu končí, o finále se s Kanadou utkají Rusové

Již před branami semifinále skončil na finálovém turnaji Davisova poháru Novak Djokovič a jeho parta. Světová dvojka ve dvojici s Viktorem Troickým nevyužila v tie-breaku třetího setu čtyřhry v duelu s Ruskem tři mečboly a Karen Chačanov s Andrejem Rubljovem tak získali rozhodující druhý bod za výhru 6:4, 4:6, 7:6.

Novak Djokovič a Viktor Troicki
zdroj: ČTK/AP/Bernat Armangue

Rusové se o postup do finále utkají s Kanadou, která se zásluhou Vaska Pospisila a Denise Shapovalova stala už ve čtvrtek prvním semifinalistou. Na premiérovém společném turnaji pro 18 tenisových týmů v Madridu porazili Austrálii 2:1.

Syn českých rodičů Pospisil se Shapovalovem zdolali v rozhodující čtyřhře pár John Peers, Jordan Thompson dvakrát 6:4.

Australanům překvapivě chyběl zraněný Nick Kyrgios. Týmová dvojka a 30. hráč žebříčku má totiž problémy s klíční kostí. "Neměli jsme na výběr. Nemohl hrát, takhle byly karty rozdány," konstatoval kapitán Lleyton Hewitt.

Kyrgiosův náhradník John Millman prohrál s Pospisilem 6:7, 4:6, Alex de Minaur pak porazil Shapovalova po třísetové bitvě. Kanaďané zdolali Australany v Davis Cupu poprvé po devíti prohrách.

Je nám líto, video expirovalo.
Djokovič skončil se Srby ve čtvrtfinále, Rusové zvládli čtyřhru

Místo v druhém semifinále si už po úvodních dvouhrách zajistila Velká Británie, která se v duelu s Německem musela obejít bez Andyho Murrayho.

Trojnásobný grandslamový šampion, který se vrací po lednové operaci kyčle, se necítil fyzicky dostatečně fit, Kyle Edmund a Daniel Evans ale postupové boje zvládli. O jejich soupeři, který vzejde z duelu domácích Španělů s Argentinou, rozhodne až závěrečná čtyřhra.

Jihoameričany dostal do vedení Guido Pella, který ve třech setech porazil Pabla Carreňa, vyrovnání pak podle očekávání hladce zařídil první hráč světového žebříčku Rafael Nadal. Favorit deklasoval Diega Schwartzmana 6:1, 6:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články