Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Djokovič a Zverev neschází v nominaci na Davis Cup, Španělé budou bez Nadala

Bývalá světová jednička Novak Djokovič bude oporou srbského týmu ve skupinové fázi Davisova poháru, která se odehraje ve čtyřech městech od 13. do 18. září. Němci mají v nominaci olympijského šampiona Alexandera Zvereva, ve španělském výběru bude naopak chybět Rafael Nadal.

Novak Djokovič během utkání Davis Cupu
zdroj: AP autor: Darko Vojinovic

Španělsko a Srbsko se utkají ve Valencii ve skupině B o dvě postupová místa ještě s Kanadou a Koreou. Nadal by se měl teprve tento týden v Cincinnati vrátit na okruh ATP po zranění břišních svalů, kvůli nimž nedohrál Wimbledon. Při absenci dvaadvacetinásobného grandslamového vítěze povede španělský tým světová čtyřka Carlos Alcaraz.

Největší hvězdou zápasů ve skupině C v Hamburku by měl být místní rodák Zverev. Druhý muž světového žebříčku nechybí v nominaci navzdory tomu, že se v červnu podrobil operaci přetržených vazů v pravém kotníku a možná nestihne US Open. Soupeři Německa budou Francie, Belgie a Austrálie, která bude postrádat wimbledonského finalistu Nicka Kyrgiose, jenž se nominace vzdal.

Skupinu A v Boloni tvoří Chorvatsko, Itálie, Argentina a Švédsko. Ve skupině D budou v Glasgow hrát domácí Velká Británie s bývalou světovou jedničkou Andym Murraym, USA, Kazachstán a Nizozemsko.

Nejlepších osm týmů postoupí do finálového vyřazovacího turnaje, který se bude hrát 22. až 27. listopadu v Málaze. Češi prohráli začátkem března v kvalifikaci v Argentině a mezi šestnáctku finalistů nepostoupili, obhájci trofeje Rusové byli vyloučeni kvůli invazi na Ukrajinu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články