Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Debutant Forejtek otevře daviscupové utkání v Bosně a Hercegovině

Juniorský šampion US Open Jonáš Forejtek rozehraje při reprezentačním debutu daviscupové střetnutí v Bosně a Hercegovině. Jeho soupeřem bude v úvodní sobotní dvouhře Mirza Bašič. V hale v Zenici se poté ukáže česká jednička Jiří Veselý, kterého čeká Tomislav Brkič. Přímý přenos sledujte od 15:00 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Jonáš Forejtek na tréninku před utkáním Davis Cupu
zdroj: ČTK autor: Lebeda Pavel

Nedělní program začne od 13:00 čtyřhrou, do které jsou na české straně nahlášeni Veselý s Jiřím Lehečkou. Následovat budou zápasy jedniček a dvojek týmů.

"Jsme i s mladíky mírnými favority. Doufám, že budeme úspěšnější a budeme mít příští rok šanci porvat se o finálové kolo v Madridu," řekl kapitán Jaroslav Navrátil vzhledem k faktu, že domácím schází očekávaná jednička Damir Džumhur.

Je nám líto, video expirovalo.
Tenisté se v Bosně připravují na 1. kolo Davis Cupu

Osmnáctiletý Forejtek je na žebříčku ATP ve dvouhře na 560. místě. Jeho soupeř Bašič figuruje na 220. pozici, loni si však zlepšil maximum na 74. příčku. "Asi budu nervózní, ale jsem i rád a hodně se těším," uvedl Forejtek. "Hlavně mi nesmí utéct začátek," doplnil.

Před juniorkou US Open hrál plzeňský rodák v srpnu finále turnaje mužů kategorie ITF v rakouském Vogau. "Má sebevědomí a šanci si zaslouží. Jeho soupeř musí uhrát bod. Navíc se střetne s juniorem. Jonáš nebude mít co ztratit, nebude pod žádným tlakem. Myslím si, že vyhraje," prozradil sebevědomě Navrátil.

Veselý (131.) bude proti Brkičkovi (545.) favoritem, i když s hrajícím kapitánem soupeře pro toto utkání prohrál před šesti lety na halovém challengeru v Sarajevu.

Češi se s Bosnou a Hercegovinou utkají v Davis Cupu poprvé. Vítěz se příští rok zúčastní kvalifikace o postup na finálový turnaj pro osmnáct nejlepších mužstev.

Los utkání 1. kola evropsko-africké zóny tenisového Davisova poháru Bosna a Hercegovina - ČR (Zenica, hala - tvrdý povrch):

Sobota (15:00):
Bašič (220. ve dvouhře ATP) - Forejtek (560.), Brkič (545.) - Veselý (131.)

Neděle (13:00):
Bašič, Brkič - Veselý, Lehečka, Bašič - Veselý, Brkič - Forejtek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články