Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Debl asi nechám, řekl kapitán Navrátil před čtyřhrou v Portugalsku

Jedno vítězství potřebují čeští tenisté k postupu přes Portugalsko do finálové fáze Davis Cupu. To se jim pokusí zajistit už v nedělní úvodní čtyřhře původně nahlášená dvojice Adam Pavlásek a Tomáš Macháč. Řekl to nehrající kapitán týmu Jaroslav Navrátil, který očekává, že i soupeři zachovají avizované duo Francisco Cabral, Nuno Borges. Češi vedou po úvodních dvouhrách 2:0. Utkání můžete sledovat v přímém přenosu od 15:55 na ČT2.

"Když bude Tomáš fyzicky v pořádku, tak nechám asi debl, jaký jsem nahlásil," uvedl Navrátil po sobotních dvouhrách. "Vím, že Jirka Lehečka by šel hrát také, ale sázím i na dřívější zkušenosti z Argentiny a Izraele, kde odehrál dvouhry, pak začal čtyřhrou a v té další dvouhře to nebylo ideální. Když tedy Tomáš řekne, že do toho jde, tak ten debl nechám," řekl kapitán.

Dvaadvacetiletý Macháč absolvoval v sobotu takřka tříhodinový souboj s Joaem Sousou, kterého porazil 7:6, 3:6, 6:2. Lehečka předtím zdolal Borgese dvakrát 6:4. "Musím dbát na to, že se Jirka chce soustředit na svého singla, který možná bude neméně důležitý. Pár Pavlásek, Macháč je navíc konkurenceschopný," podotkl Navrátil.

Pětašedesátiletý kapitán povolal 78. deblistu světa Pavláska právě kvůli čtyřhře. "Vedeme 2:0 a můžeme hrát s otevřeným hledím. Máme v neděli tři pokusy a doufám, že budeme v prvním nebo druhém zápase úspěšní, abychom to ukončili," přál si Navrátil.

Podle něj nemají důvod měnit nahlášené duo ani Portugalci. "Ti dva jsou sehraní a vyhráli pár challengerů a dalších turnajů. Jsem přesvědčený, že tenhle pár také zůstane," řekl Navrátil.

Čtyřhra začne v 16:00 SEČ. V dalších dvouhrách by se měli podle vývoje utkat Lehečka se Sousou a Macháč s Borgesem. "Pořadatelé to s časem trochu podcenili. Mělo se začít hrát minimálně v jednu nebo ve dvě hodiny. Oni nám ale asi věří, že ten zápas skončí dřív, tak tomu budu věřit také," dodal s úsměvem Navrátil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články