Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Davisův pohár je zpět v Česku, poputuje po celé republice

Praha - Salátová mísa, trofej za triumf v Davisově poháru, je zpět v České republice. Stříbrná trofej pro vítěze Davis Cupu dorazila do tuzemska před čtrnácti dny a znovu ji uvidí tenisté a fanoušci v různých koutech republiky. K dispozici ji budou mít i samotní hráči, kteří obhájili vítězství po listopadové finálové výhře nad Srbskem 3:2 v Bělehradu.

Radost českých tenistů po vítězství v Davis Cupu
zdroj: imago sportfotodienst

"Pravidla pro předvádění salátové mísy jsou daná. Musí být zachována exkluzivita a výjimečnost trofeje, takže akce musí mít vztah k tenisu a k vítěznému týmu. Nejde o pouťovou atrakci," řekl mluvčí daviscupového týmu Karel Tejkal.

Na "salátové míse" zatím chybí štítek s vyrytými jmény letošních vítězů. O triumf v tomto ročníku se zasloužili s Berdychem a Štěpánkem ještě Lukáš Rosol a Jan Hájek.

Čeští tenisté s vítěznou trofejí
zdroj: imago sportfotodienst

Zatím není upřesněno, kdy a kde jednotliví tenisté trofej představí, ale například Hájek toužil přivézt mísu do Olomouce. Trofej je do středy vystavena pro fanoušky ve vestibulu budovy Českého rozhlasu na Vinohradské ulici v Praze.

Dekorací bude 19. prosince při finále tenisové extraligy v Prostějově a tenisový svaz ji vystaví 28. prosince na valné hromadě. Fanoušci mísu určitě uvidí na přelomu ledna a února v Ostravě při prvním kole soutěže, v kterém Češi začnou cestu za daviscupovým hattrickem proti Nizozemsku.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články