Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Čeští tenisté míří do Třince. Berdych bude chybět, přiznává Navrátil

Třinec (Frýdecko-Místecko) - Ještě bez Radka Štěpánka a Lukáše Rosola do Třince přijel vlak s českými tenisty, které čeká čtvrtfinále Davisova poháru proti Francii. Oba zkušení hráči se k Jiřímu Veselému a Adamu Pavláskovi připojí večer.

"Chtěli být s rodinami. Ještě dnes večer za námi ale přijedou po vlastní ose," řekl kapitán Jaroslav Navrátil.

Čeští tenisté se v Třinci, proslaveném spíše hokejem, představí poprvé. "Já jsem tu hrál snad ještě jako starší žák, takže to už je pěkná řádka let. Ale párkrát jsem tu byl na hokeji, takže halu znám a vím, že je krásná. Doufám, že i diváci nám budou pomáhat stejně jako v Ostravě a Praze," řekl Navrátil.

Jeho svěřenci budou v moderní, dva roky staré Werk Aréně poprvé trénovat už v neděli odpoledne. Kouč se pár dnů smiřuje s tím, že týmu nepomůže Tomáš Berdych. "Bude chybět, to je jasné. Musíme ale respektovat, jak se rozhodl. Letošní sezona není tak jednoduchá, je tam olympiáda, teď po Davis Cupu má Tomáš hrát Washinhgton, Toronto a Cincinnati. Není už úplně nejmladší a to tělo taky potřebuje odpočívat," řekl Navrátil.

Je nám líto, video expirovalo.
Čeští tenisté se setkávají v Třinci

Jenže zdaleka kompletní nebude ani soupeř. Francie přicestuje bojovat o postup do semifinále bez známých jmen Gasqueta, Monfilse a Simona. "To je pro ně ztráta. Pouille je příslib do budoucna, ale čeká ho trochu svazující premiéra v Davis Cupu. Má malou výhodu, že nebude hrát doma, ale my se budeme soustředit, abychom udělali dva body přes něj. A pak se snažit uhrát třetí bod. Tsonga je v aktuální formě těžko k poražení, ale je to Davis Cup a ne turnaj, to bývá nevypočitatelné," řekl Navrátil.

Jeho čtyřlístku ve složení Veselý, Rosol, Pavlásek, Štěpánek se ve vyprodané třinecké hale od pátku do neděle postaví Francouzi Jo-Wilfried Tsonga, Lucas Pouille, Nicolas Mahut a Pierre-Hugues Herbert.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články