Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Čeští tenisté jsou jediný krok od celkového triumfu

Praha – Na prahu obrovského úspěchu stojí čeští tenisté. Po prvních dvou dnech ve finále Davis Cupu vedou nad Španělskem 2:1 a jediné vítězství je dělí od celkového triumfu. O rozhodující bod se porve v duelu týmových jedniček Tomáš Berdych s Davidem Ferrerem. V případném rozhodujícím utkání na sebe narazí Radek Štěpánek a Nicolas Almagro. Přímý přenos finálových dvouher sledujte od 12:30 na Čt sport a našem webu.

Davisův pohár
zdroj: ČTK autor: Šulová Kateřina

Klíčový druhý bod získali v sobotní dvouhře Berdych se Štěpánkem, když se jim podařilo poměrem 3:1 udolat nedávné vítěze Turnaje mistrů Marcela Granollerse a Marka Lópeze. "Neříkám, že předvedli nejlepší výkon, ale byl asi nejdůležitější a proti nejlepšímu týmu," zhodnotil duel nehrající kapitán Jaroslav Navrátil. "Porazili třetí pár světa, vítěze Turnaje mistrů. Klobouk dolů," dodal.

Nyní se už ale pozornost všech upíná k dnešním dvouhrám. "Víme, že nás čekají těžké singly, Ferrer i Almagro v pátek ukázali, že jsou dobře připraveni, ale vedeme 2:1 a věřím, že Tomáš formu má a máme šanci Ferrera porazit," řekl Navrátil.

Je nám líto, video expirovalo.
Rozhovor se Žanetou Peřinovou před závěrečnými dvouhrami

První na řadě je Ferrer

První šanci získat rozhodující třetí bod bude mít Tomáš Berdych v utkání proti světové pětce Davidu Ferrerovi. "Nechci spekulovat. Věřím, že Tomáš je psychicky nahoře a v neděli to ukáže a vyhraje," doufá Navrátil. "Ve vítězství od začátku pevně věříme a k tomu nás ženou i vynikající diváci," dodal.

Podle Navrátila, který v minulosti Berdycha osobně trénoval, česká jednička v poslední době výrazně zkvalitnila hru. "Na úkor vítězných míčů měl dřív hodně chyb, ale teď se ustálil a postupuje na turnajích do závěrečných kol. To přidá na sebevědomí. Letos už vyhrál přes šedesát zápasů za sezonu, to klobouk dolů. Je sebevědomější a hlavně zkušenější," řekl Navrátil o Berdychovi.

Nehrající kapitán doufá, že vedení 2:1 by mohlo znervóznět španělskou jedničku. Ferrer je totiž při neúčasti Rafaela Nadala ve finále poprvé lídrem týmu. "Pevně věřím, že to s ním zamává, protože to na něm mají celé postavené," pronesl Navrátil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články