Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Česko-slovenská bitva o Davis Cup startuje. Navrátil vsadil na zkušenost

V bratislavském Národním tenisovém centru se rozehraje souboj o postup na finálový turnaj Davis Cupu v Madridu. Kvalifikační klání proti Slovensku začne z výběru kapitána Jaroslava Navrátila česká jednička Jiří Veselý, po něm nastoupí k druhému duelu Lukáš Rosol. Přímý přenos prvního hracího dne sledujte od 15:45 na programu ČT2 a po skončení biatlonového přenosu pak na ČT sport (od 19:05) a také na webu ctsport.cz.

Český reprezentant Lukáš Rosol (vpravo) a Andrej Martin ze Slovenska
zdroj: ČTK autor: Lebeda Pavel

Česká reprezentace se utkává se Slovenskem v rámci Davis Cupu poprvé. Tenistky ve Fed Cupu zvládly všechny čtyři duely, z toho třikrát na cizí půdě.

V prvním utkání se střetne na bratislavské antuce Jiří Veselý s Jozefem Kovalíkem. "Hráli jsme proti sobě před pár lety v německé Bundeslize, hráli jsme hodně v juniorech. Jozef je o rok starší, určitě se známe velice dobře, víme, co od sebe očekávat. Budou rozhodovat maličkosti. Myslím si, že momentálně se cítím dobře, v posledních týdnech jsem předváděl dobrý tenis. Budu se snažit zůstat na vlně a předvést svůj nejlepší tenis," uvedl Veselý.

Pro Veselého nehraje nasazení do prvního zápasu velkou roli. "Je mi to relativně jedno. Vždycky to je úhel pohledu. Člověk by si možná přál nastupovat za stavu 1:0, ale samozřejmě se to může i otočit. Je to, jak to je. Jsme oba (s Rosolem) připravení odevzdat na kurtu maximum, a jestli přinese první bod do šatny Lukáš nebo já, tak je to jedno," dodal.

Do druhé dvouhry proti Andreji Martinovi nastoupí Lukáš Rosol, který dostal v nominaci přednost před ostatními. "Lukáš se připravoval v Praze na antuce a byl v pohodě. Rozhodl jsem se pro zkušenost, protože Jonáš Forejtek sice přijel z turnajů v Turecku, kde jeden turnaj vyhrál a ve druhém byl v semifinále, ale přijel trochu unavený. V tréninku nebyl v úplné pohodě, tak z toho důvodu jsem zvolil pro první den Lukáše," vysvětlil Navrátil.

"Těším se moc. Jsem rád, že budu moct reprezentovat, a zkusím přinést bod do české šatny. S Andrejem se známe hodně dlouho. Už jsme spolu odehráli pár zápasů. Je to antukový hráč, velmi zarputilý. Nebude to lehké, on je žebříčkově favorit. Věřím, že tempo budu diktovat já, a zkusím to překlopit na naši stranu," prohlásil Rosol.

V sobotu bude na řadě jako první čtyřhra, poté budou následovat případné souboje týmových jedniček a dvojek.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články