Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIS MČR Horní Mísečky

Češi v čele s Lehečkou chtějí v Portugalsku postup. Vrátí se po dvou letech mezi elitu?

Utkání o postup do finálové části Davisova poháru rozehrají na portugalské antuce čeští tenisté, které povede čerstvý čtvrtfinalista Australian Open a 39. hráč světa Jiří Lehečka. Svěřenci nehrajícího kapitána Jaroslava Navrátila se mohou vrátit do společnosti šestnácti nejlepších družstev po dvou letech, v případě neúspěchu by na ně čekala stejně jako loni baráž. Přímý přenos úvodního singlu Lehečka – Nuno Borges sledujte od 15:55 na ČT2 a ČT sport Plus.

"Šance jsou padesát na padesát. Domácí si vybrali povrch, ale my jsme určitě zkušenější tým," řekl kapitán Jaroslav Navrátil.

Vedle Lehečky jsou ve výběru také Tomáš Macháč (122.), Vít Kopřiva (160.), Jakub Menšík (396.) a Adam Pavlásek, který by měl pomoci ve čtyřhře. Portugalci budou spoléhat na Joaa Sousu (84.) a Borgese (105.), v nominaci jsou i Frederico Ferreira Silva (220.), Gastao Elias (246.) a deblista Francisco Cabral.

Lehečka se chystá na daviscupový start po životním úspěchu. "S tažením v Austrálii mohu být spokojený, ale teď se soustředím na to, abychom se co nejlépe připravili na náš zápas v Davis Cupu. Určitě máme zkušenosti na to, abychom předvedli dobrý tenis a vyhráli," prohlásil Lehečka.

Navrátilův tým si musel zpočátku zvyknout v Portugalsku na nezvykle nízké teploty. Po intervencích dostali Češi na hotel i do zázemí přímotopy. Komplikace nakonec přípravu neovlivnily. "O víkendu má být tepleji, do haly přijdou lidi, takže se to ještě více vyhřeje. Pořadatelé se snaží a dělají vše pro to, aby byly oba týmy připravené a spokojené," uvedl Navrátil.

Češi naposledy hráli finálovou část Davis Cupu před dvěma lety, kdy v Innsbrucku čelili Francouzům a Britům. V minulé sezoně prohráli kvalifikaci v Argentině 0:4 a účast v elitní společnosti zachránili v baráži proti Izraeli (3:1). S Portugalskem se utkají v samostatné historii poprvé. V předchozích dvou duelech tehdejší československý tým uspěl, naposledy vyhrál v roce 1971 v Praze 5:0.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články