Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Češi už trénují v Tokiu. Jednička Rosol je spokojen s kurtem

Tokio - V plném složení už trénují tenisté v Tokiu před čtvrtfinále Davisova poháru. Lukáš Rosol, Radek Štěpánek a Jiří Veselý vstřebávají časový posun a zvykají si na povrch v Ariake Coliseu. "Kurt je moc příjemný. Odskoky jsou střední, rychlost taky. Pro mě to je ideální," řekl Rosol, který je jako světová čtyřicítka při neúčasti Tomáše Berdycha jedničkou týmu kapitána Jaroslava Navrátila. Přímé přenosy čtvrtfinále odvysílá od pátku ČT sport a náš web.

Rosol trénoval jako první v neděli, v pondělí se k němu přidali Štěpánek i dvacetiletý Veselý. "Zázemí i halu znám, kurt je trošku pomalejší, ale mohl by nám vyhovovat," řekl Štěpánek, jenž hrál na turnaji ATP v Tokiu už sedmkrát.

Úřadující dvojnásobní vítězové "salátové mísy" si zvykají na časový posun. Rosol strávil po turnaji v Miami čtyři dny doma v Česku a odtud se přesunul do Japonska. "Zvládám to dobře, protože takhle cestujeme skoro pořád," uvedl Rosol.

Štěpánek přiletěl rovnou z Ameriky. "S posunem se popereme, máme na to čtyři dny a jdeme do nich," řekl autor vítězných bodů v předloňském finále soutěže proti Španělsku i loni v Srbsku.

Českému týmu chybí v Tokiu pátý hráč světa Berdych, nejistá je ale i účast japonské jedničky Kei Nišikoriho. Ten se po semifinále v Miami posunul na osmnácté místo žebříčku, ale na Floridě si zranil třísla a o jeho startu proti Česku se teprve rozhodne.

Je nám líto, video expirovalo.
Daviscupový tým se seznamuje s tokijským kurtem
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články