Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Češi nakročili k vítězství v Bosně. Forejtek i Veselý neztratili ani set

Nejlepším možným způsobem zahájili čeští tenisté 1. kolo evropsko-africké zóny Davis Cupu v Bosně a Hercegovině. Nejprve prožil ideální debut v soutěži čerstvý šampion juniorského US Open Jonáš Forejtek, když porazil v úvodní dvouhře domácího Mirzu Bašiče 7:5, 6:4. Poté nezaváhal Jiří Veselý s Tomislavem Brkičem (6:2, 7:6), a český tým proto vede v hale v Zenici 2:0.

Jonáš Forejtek v utkání Davis Cupu
zdroj: ČTK autor: Lebeda Pavel

V neděli jsou na pořadu čtyřhra a závěrečné dvouhry. Vítěz se příští rok zúčastní kvalifikace o postup na finálový turnaj pro osmnáct nejlepších týmů.

Forejtek potvrdil velmi dobrou formu

"Je to skvělé. Jsem moc rád, že jsem vyhrál. Fanoušci mi pomohli," řekl Forejtek.

Juniorská světová jednička však v obou setech v úvodu ztrácela. V prvním 0:2 a ve druhém už 0:3. "V prvním jsem byl asi nervóznější a po pár gemech se uklidnil, ve druhém jsem to trošku podcenil," přiznal český tenista, který pokaždé dokázal vývoj otočit.

V první sadě získal rozhodující brejk na 6:5. Následně při svém podání odvrátil kvarteto brejkbolů, při prvním setbolu trefil servisem roh a Bašič poslal return do autu.

Ve druhé sadě získal od stavu 1:4 pět her v řadě. "Soustředil jsem se na svůj servis, protože jsem věděl, že na returnu může šance přijít," konstatoval.

Zápas ukončil osmým esem. "Servis mi hodně pomohl," usmál se Forejtek.

Veselý potvrdil roli favorita

Rodák z Příbrami získal v duelu s bosenskou dvojkou Brkičem úvodní set za 43 minut díky dvěma úspěšným brejkům. Ve druhé vyrovnanější sadě neproměnil český reprezentant ani jeden ze tří brejkbolů a rozhodnout musela zkrácená hra, v níž zužitkoval hned první mečbol a vyhrál 7:4.

"Dneska jsem neuvěřitelně podával a zezadu jsem hrál relativně solidně. Se svou hrou jsem spokojený a věřím, že to zítra dotáhneme," uvedl Veselý.

Je nám líto, video expirovalo.
Rozhodující tie-break v utkání Brkič - Veselý
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články