Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Berdych o Davis Cupu: Hrát by se měl jednou za dva roky

Dubaj - Tomáš Berdych by přivítal, kdyby se Davisův pohár hrál ve dvouletém cyklu. Dvojnásobný vítěz slavné týmové soutěže se domnívá, že současný herní formát snižuje její hodnotu. Berdych to řekl v Dubaji, kde bude v nadcházejícím týdnu plnit roli třetího nasazeného hráče turnaje.

Berdych společně s Radkem Štěpánkem dotáhli český tým v posledních dvou letech dvakrát k zisku "salátové mísy", podle světové šestky si ale tyto triumfy vybraly daň na jeho individuální kariéře. "V posledních dvou letech jsem zmeškal osm týdnů kvůli Davis Cupu - čtyři na zápasy a pak ty čtyři týdny poté. To je člověk úplně mrtvý na to, aby hrál turnaj nebo dokonce i jen trénoval," řekl Berdych.

V úvodním kole nového ročníku pomohl Berdych k výhře 3:2 nad Nizozemskem, zatím ale oficiálně neoznámil, zda bude v reprezentaci pokračovat. V dubnovém čtvrtfinále čeká český tým cesta do Japonska. V případě úspěchu by následovalo v září semifinále a po dvouměsíční pauze finále koncem listopadu.

Berdychovi se takové rozložení zápasů nelíbí. "Končí to hodně pozdě a z těžké sezony to dělá ještě těžší. Myslím, že dává smysl a že by to hráči uvítali, kdyby se hrál Davisův pohár jednou za dva roky," řekl osmadvacetiletý vítěz devíti titulů na okruhu ATP.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články