Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Austrálie má nakročeno do semifinále, nad USA vede 2:0

Brisbane - Tenisté Austrálie zaskočili na úvod čtvrtfinále Davisova poháru tým USA a překvapivě vedou 2:0. O první bod domácího týmu se postaral Jordan Thompson, který přehrál jedničku Američanů Jacka Socka. Druhý bod pak přidal podle očekávání Nick Kyrgios, který porazil Johna Isnera. Vedení se po úvodních dvouhrách ujaly i Francie, Belgie a Srbsko. 

Australan Jordan Thompson
zdroj: Reuters

Dvaadvacetiletý Thompson, kterému patří v žebříčku ATP 79. místo a je nejhůře postaveným hráčem pro dvouhru z obou týmů, zdolal při svém teprve druhém startu v Davisově poháru světovou patnáctku po tříhodinovém boji 6:3, 3:6, 7:6 a 6:4. Navázal tak na vydařený debut v únorovém 1. kole, kdy získal pro Austrálii dva body po výhrách nad Jiřím Veselým a Janem Šátralem.

Souboj pánů es

Kyrgios pak v duelu dvou skvěle servírujících hráčů přetlačil Isnera za dvě a půl hodiny 7:5, 7:6, 7:6. Australan si v utkání připsal 22 es, soupeř zaznamenal 15 nechytatelných podání. Austrálii tak dělí jediné vítězství od postupu do semifinále, kde by ji čekal lepší z duelu Belgie a Itálie.

Belgičany poslal do vedení Steve Darcis, který ve čtyřech setech zdolal Itala Paola Lorenziho.

Ani set neztratili v úvodních dvouhrách Francouz Lucas Pouille a Srb Novak Djokovič, který se na kurty vrátil po několikatýdenní pauze zaviněné bolavým loktem. "Dnes jsem opravdu spokojený se svým servisem, získal jsem díky němu hodně fiftýnů. Celkově mě těší, že mohu hrát za svou zemi a že jsem získal první bod," řekl světový hráč číslo dvě Djokovič.

Výsledky čtvrtfinále Davisova poháru

Austrálie - USA 2:0 po prvním dnu

Thompson - Sock 6:3, 3:6, 7:6 (7:4), 6:4, Kyrgios - Isner 7:5, 7:6 (7:5), 7:6 (7:5).

Belgie - Itálie 1:0 po úvodní dvouhře

Darcis - Lorenzi 6:7 (3:7), 6:1, 6:1, 7:6 (7:4).

Francie - Británie 1:0 po úvodní dvouhře

Pouille - Edmund 7:5, 7:6 (8:6), 6:3.

Srbsko - Španělsko 1:0 po úvodní dvouhře

Djokovič - Ramos 6:3, 6:4, 6:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články